Langs de Line 2: Van Struikelen tot Schitteren

Laat onderaan je reactie achter!

In deze tweede Langs de Line bespreken we de DKIJV prestaties bij de OomsCup marathon in Alphen aan de Rijn en de Jan van der Hoorn Inline Cup in Zwanenburg. Een breed scala aan onderdelen (en prestaties) komt voorbij. En we hebben dit keer zelfs verslaggeving vanuit het peloton! Nogmaals de oproep: mocht je het leuk vinden een wedstrijdverslag aan te leveren, laat dit dan weten aan de communicatie commissie. Wedstrijdfoto’s zijn ook altijd welkom. Gaat u er voor nu maar lekker voor zitten, want onze atleten hebben weer een hoop meegemaakt!

OomsCup Alphen aan de Rijn: “Vanuit de ‘Binnenline’“

(Door Serge van der Goes)

4 juni, Alphen aan de Rijn

Niet “Lang de Line”, maar een verslag vanuit de “Binnenline” van het peloton met een wedstrijd over de volle 42 KM, waarvoor we 1 uur en 45 minuten de tijd kregen. We behandelen de namen van achter naar voren.

Thijs Langeveld had geen goede dag, want na 4 ronden moest hij opgeven omdat hij overal pijn had. Dit biedt echter een uitstekende basis voor verbetering richting de marathon van Berlijn.

Heleen ten Have had ook geen geweldige middag en moest na 20 ronden uitstappen, wat neerkomt op ongeveer 35 KM in totaal.

Annewil Stello eindigde samen met haar 2 tegenstanders onreglementair door hand in hand als een brede rij over de streep te gaan. De tijd van de transponder was bindend.

Emma van der Goes is met haar 15 jaar de jongste deelnemer. Ze kwam ten val, maar voltooide haar wedstrijd wel in een hele mooie tijd. Ze blijkt taaier te zijn dan haar vader, die erom bekend staat direct de wedstrijd te verlaten na een valpartij.

Serge van der Goes heeft wat kort kopwerk verricht, maar heeft zich daarna achterin het peloton verstopt om alles goed te kunnen observeren en notities te maken.

Mariska van Zon heeft juist enorm veel kopwerk gedaan en heeft het peloton continu voortgetrokken. Ze was echter uitgeput op het laatste moment en werd door iedereen voorbij gereden.

Bram van der Hoeven reed een stabiele race en kreeg achteraf nog een extra prijs door loting.

Sebastiaan van Leeuwen heeft op dit moment het grote probleem waar ik zelf ook tegenaan zie te lopen… dat zijn eigen kinderen hem op een ronde hebben gezet.

Sjors Blom rijdt nog in de verkeerde kleuren, maar is recentelijk lid geworden van DKIJV. Hij had een weddenschap aangegaan met Jennifer, waarbij de verliezer in de Schie moet springen. Uiteraard zullen we nog een uitgebreid verslag maken van dit komende evenement en zal de lokale media ruimschoots aanwezig zijn.

Jennifer van Leeuwen was een paar dagen eerder nog gevallen, maar tijdens de wedstrijd was er weinig te merken van blessureleed.

Rob Kleiweg deed opnieuw fantastisch onpartijdig verslag van de Oomscup als speaker, maar liet op niet al te subtiele wijze merken dat er ook door familieleden wat kopwerk verricht mocht worden.

Joppe Kleiweg besloot een uitgekiende race te rijden en zocht vooral de luwte achter zijn vriendin Mariska regelmatig op om zo zijn krachten te sparen voor een echte eindsprint. Hiermee behaalde hij het beste resultaat voor DKIJV. Daardoor ontvangt Joppe voorlopig geen prijs.

Uw verslaggever,
Serge van der Goes

Jan van der Hoorn Inline Cup 3: “Sterktes en zwaktes blootgelegd in Zwanenburg”

Helemaal in Zwanenburg vond op vrijdagavond 9 juni de derde wedstrijd van de Jan van der Hoorn Inline Cup plaats. Vier DKIJV’ers en drie DKIJV gastrijders stonden deze warme avond voor een flinke uitdaging. Het programma liet geen ruimte voor verbloeming van zwaktes en benadrukte juist de sterke punten.

Het eerste onderdeel was een redelijk korte slalom, waarbij de pionnen erg dicht bij elkaar stonden. Dit bleek een kolfje naar de hand van de jongste DKIJV atleet, Lieva Rosa Borsboom. Ze liet hier haar kracht zien en won het onderdeel bij de meisjes pupillen 2! Bij het sprintonderdeel miste ze net de top drie en werd vierde. Lieva Rosa weet wel waar ze de komende tijd aan kan werken; haar minste resultaat werd behaald op de marathon, ze werd zesde. Het was toch weer een puike wedstrijd van Lieva en mocht voor de tweede keer op rij het podium beklimmen, aangezien ze derde werd in het algemeen klassement.

Bij de meisjes pupillen 1 zagen Livia Vlaar en Wende Linnenbank erg op tegen de slalom. Ter voorbereiding lieten ze het inrijden grotendeels achterwege en oefenden ze tientallen keren op het korte slalomparcours. Hierdoor wisten ze de schade beperkt te houden. Wende behaalde een mooie derde plaats en Livia zette de negende tijd neer. Livia maakte nog zeer intelligent gebruik van het hekwerk langs de kant van de baan om de krappe bocht met snelheid te nemen. Fenna Vissenberg behaalde de veertiende plaats in de slalom.

Bij het sprintonderdeel kon Livia goed meekomen in de subtop, maar helaas kwam ze op het laatste rechte stuk wat energie tekort en moest ze enkele posities prijsgeven, waardoor ze uiteindelijk tiende werd. Fenna eindigde in lijn met haar slalomuitslag, ze behaalde de dertiende plaats. Wende liet zien waar haar kracht lag en won de sprint met meerdere lengtes voorsprong op de nummer twee.

Helaas kon Livia niet deelnemen aan het afsluitende marathononderdeel. Fenna zou zich mogelijk kunnen gaan ontwikkelen tot een goede langeafstandrijdster, gezien haar tiende plaats op dit onderdeel, wat ruim haar beste prestatie van de dag was. Wende sprintte uiteindelijk mee voor de overwinning, maar moest nu genoegen nemen met een tweede plaats. Uiteindelijk werd Wende ook tweede in het eindklassement, terwijl Livia tiende werd en Fenna twaalfde.

Tot zijn eigen verrassing bleek Thijs Rodenburg een getalenteerde slalomrijder te zijn. Hij werd de winnaar van de jongens pupillen 1 bij dit onderdeel. Een vierde plaats op de sprint was misschien wat teleurstellend voor hem, maar op de marathon eindigde hij mooi in de top 3. Deze indrukwekkende prestaties bezorgden hem opnieuw een podiumplek, namelijk de derde plaats.

Noortje Valkenburg vertegenwoordigde DKIJV bij de kadetten. Meteen bij de slalom leverde ze een opmerkelijke prestatie. Ergens tussen het vierde en vijfde pionnetje raakte ze verstrikt met haar benen en viel ze. Snel krabbelde ze weer overeind, voltooide de slalom en wist toch nog de negende tijd neer te zetten. Dat moet een “wereldrecord met val” zijn!

Hierna ging het steeds beter met Noortje in de wedstrijd. Ze eindigde als achtste bij de sprint en door een zeer tactische race behaalde ze de zevende plaats op de marathon. Dit leverde haar uiteindelijk ook de zevende plek in het eindklassement op.

Tot slot zagen we Keira Vissenberg in actie komen bij de Junioren B. Waar haar kracht ligt? Ach, dat mag u zelf concluderen op basis van haar uitslagen: zesde bij de slalom, eerste bij de sprint en tweede bij de marathon. Deze prestaties brachten haar op het podium, met een mooie derde plaats.

Het was weer een spannende wedstrijd, waarbij ik denk dat alle atleten tevreden kunnen zijn en stof tot nadenken hebben. Ze hebben nog twee weken om te bedenken hoe ze hun sterke punten (nog) beter kunnen benutten en hun zwaktes kunnen verbloemen. Dan staat namelijk de volgende Jan van der Hoorn-wedstrijd gepland in Leiderdorp.

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank

Sluitende Inschijvingen

Naast het Clubkampioenschap staan er nog aantal inschrijvingen voor DKIJV leden open.

Na volgende week worden deze allemaal gesloten en afgerond.

Bij deze de allerlaatste mogelijkheid tot inschrijving voor.

30 juni tot 2 juli  het Radbout internationaal tournooi ( R.I.T. )

inline-skaten@dkijv.nl met de #RIT

Zondag 18 Juni  11:00 tot 13:30 Drempelwedstrijd SVR Rotterdam

inline-skaten@dkijv.nl met de #drempelwedstrijd

Zaterdag 23 September Berlijn inline marathon

inline-skaten@dkijv.nl met de #Berlijn

Alle uitnodigingen zijn in alle appgroepen gedeeld en terug te vinden.

Inschrijven voor de skate4daagse doe je direct op schaatsen.nl


Laat een reactie achter