Louis Hollaar heeft zaterdag de Nederlandse marathontitel bij de junioren C veroverd.

Laat onderaan je reactie achter!

Hoorn, 22 februari 2014 –  Evert Hoolwerf, de junior A rijder uit Eemdijk was in Hoorn te snel voor Rick Schipper en Robbert Mekelenkamp die genoegen moesten nemen met de tweede en derde plaats. Bij de dames trok José Boots aan het langste eind. Op de streep versloeg ze Manon Dol die tweede werd voor Nynke Pelikaan.

Rik Qualm en Elsemieke van Maaren mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen bij de junioren B noemen. Bij de jongens moesten Niels Overvoorde (tweede) en Sjoerd Leemrijse (derde) hun meerdere erkennen in de rijder uit Wassenaar. Lilian Temmink en Berber Vonk bezetten die posities bij de meisjes.

Bij de junioren C waren Louis Hollaar en Marijke Groenewoud de beste. Janno Botman en Tom den Heijer maakten het podium compleet bij de jongens, terwijl Janet Beers en Sterre Jonkers dat bij de meisjes deden.

Pupillen
Jeemy Overheul en Femke Kok kwamen bij de pupillen A als eerste over de streep. Ook Jordy van Workum (tweede), Axel van der Tuuk (derde), Inge Droog (tweede) en Martine de Boer (derde) verdienden een plekje op het ereschavot.

Tot slot pakten Sebas Diniz en Debby Behr ook een Nederlandse titel op het Noord-Hollandse ijs. Zij deden dat bij de pupillen B. Thijs Kooiman en Jeroen de Kraan stonden naast Diniz op het podium bij de jongens. In het geval van Behr waren dan Savannah Audier en Iris Schultinga.

Bron: schaatsen.nl

003a06688387366fcf2ae811e5dde11a


Laat een reactie achter