DKIJV op Zuid Hollands Kampioenschap Inline Skate

Laat onderaan je reactie achter!

Leiderdorp  – 15 juni 2014 – Deze week geen jeugdskeelercup wedstrijd maar het Zuid-Holland Kampioenschap Inline Skaten voor alle categorieën. Bij de pupillen, junioren en kadetten een programma van 3 onderdelen bestaande uit een tijdrit (300m), inline series (500m) en een marathon (afstand afhankelijk van categorie). De senioren en masters rijden enkel een marathon.

We zijn te gast op de snelle 400m baan van Leiderdorp, altijd een goede gastheer. Het weer zit vandaag wederom mee, en ondanks het voor enkele van DKIJV een lange dag wordt zit de sfeer er goed in. De opkomst is groot vandaag. Geen probleem voor de organisatie die bij de jeugdskeelercup en oomscup wedstrijden goed geregeld is.

Er wordt gevochten door Iris, Rafael, Mare, Amanda, Jennifer, Lieke en Fabian, Maurits, Bob, Jelle, Fiorella, Hugo, Hidde, Jesse en Roel in de diverse categorieën:

Pupillen Meisjes 3 : Amanda 3de (BRONS), Mare (8ste) en Iris (10de)
Mare blijkt ook deze wedstrijd weer een plek te stijgen; kwestie van tijd alvorens ze van voren rijd. Iris gaat ook steeds beter rijden, jammer van een pijnlijke val. Deze bikkel heeft echter de overige afstanden gewoon gereden na haar val. Amanda heeft het steeds mentaal moeilijk met de marathon afstand, toch weet ze op deze afstand een prima derde plek te houden na een 2de plek bij de tijdrit.

rafael 20140615_102503154_iOSPupillen Jongens 3 : Rafael 2de (ZILVER)
Rafael lijkt elke week meer gedreven aan de start te staan. Waar hij vorige wedstrijden het nog moest afleggen       tegen twee veel sterkere en grotere rijders weet hij behendig de 2de plek op zowel de tijdrit en inline series te bemachtigen. Het ziet er technisch steeds beter uit!

 

Pupillen Meisjes 2 : Jennifer (12de), Lieke (15de)
Lieke draait ogenschijnlijk rustig haar rondjes, maar aan de tijden te zien gaat het gewoon hard. Jennifer rijdt ietwat geforceerd op de korte afstanden, maar op de marathon laat ze een mooie slag zien.

Pupillen Jongens 2 : Fabian (8ste)
Fabian laat nog steeds wat liggen bij de korte afstanden. Daarentegen rijdt hij een uitstekende marathon. Direct na kopwerk verricht te hebben nog kunnen aansluiten bij een demarrage is gewoon knap.

Pupillen Meisjes 1 : Fiorella (8ste)
Het ziet er technisch prima uit bij Fiorella en ook heeft ze veel doorzettingsvermogen. In haar categorie heeft ze echter de pech tegen een aantal zeer sterke rijdsters te moeten opboksen. Toch zit ze dicht tegen de top aan.

Pupillen Jongens 1 : Maurits (11de), Bob (14de), Jelle (20ste)
Maurits is op de korte afstanden geen podiumkanshebber. Op de marathon kan die echter met de snelste mee. Bob rijdt over alle afstanden solide en Jelle begint nu meerdere rijders achter zich te laten. Knap voor een eerstejaars.

Kadetten Jongens : Hugo (10de), Hidde (11de)
Hidde begint de tijdrit met een mooie 6de plek. Hugo weet bij de inline series zelfs een 5de plek te veroveren. Bij de marathon moeten ze jammer genoeg beide het veld voor laten gaan.

Junioren B Jongens : Roel (4de), Jesse (5de)
Het niveau in de junioren B categorie is erg hoog. Roel weet desalniettemin de 3de plek in de marathon op te eisen. Jesse wordt daarachter netjes 4de.

Sebastiaan van Leeuwen

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6025580612443547713?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]


Laat een reactie achter