Fabian en Joppe op ONK shorttrack in Amsterdam

Laat onderaan je reactie achter!

Amsterdam – 4 en 5 oktober 2014 -Het Open Nederlands Kampioenschap op de Jaap Edenbaan in Amsterdam was de opening van het shorttrackseizoen. Een weekend lang konden Joppe en Fabian aan de bak. Vroeg uit de veren op in Amsterdam eerst in te rijden waarna de ploegen voorstelling volgde. Vorig jaar bestond het aantal van shorttrackwedstrijdrijders nog uit 5. Om uiteenlopende redenen zijn Joppe en Fabian nog overgebleven. Zij kwamen met de vlag van DKIJV op.

Voor Fabian stonden als E pupil in totaal 6 races op het programma: 3 x een 333m en 3 x een 222 meter en dat verdeeld over de zaterdag en de zondag. Fabian, die de hele zomer in Dordrecht heeft doorgetraind werd 8e op de 333m en 10e op de 222m. In de eindklassering eindigde hij als 9e van de 14 deelnemers in zijn leeftijdsklasse. Het leverde hem op beide afstanden een PR op. Op de 333m liet hij de meeste vooruitgang zien.

In zijn races liet hij weer lef en doorzettingsvermogen zien. Fabian is altijd op zoek naar een pikstart en dat levert nogal eens een valse start op.

Joppe maakt zijn debuut bij de C junioren. Waar hij vorig jaar nog strijd kon leveren met zijn tegenstanders werd hij in zijn eerste heat voorbij gereden door een ware TGV. De teleurstelling was niet eens zo groot dat hij gedubbeld werd maar meer dat hij zijn race om die reden niet uit mocht rijden. Joppe reed 2x een 1000 meter en 3 x een 500m. Op de 1000m werd dit, omdat het zijn eerste 1000m was, een PR. De 500m. waren constant maar nog niet goed genoeg om zijn PR te verbeteren.

Op beide afstanden en in het algemeen klassement werd Joppe 14e van de 15 deelnemers.

Na het closing dinner volgde de prijsuitreiking. De mannen kregen een braamsteen en een beker voor de 17e prijs in het ploegenklassement. Het waren 2 lange maar zeer sportieve dagen waarin de jongens werden begeleid door de debuterende coach Antwan.

Deze week begint de shorttrack training weer in samenwerking met HVHW. Fabian zal volgende week meedoen bij een wedstrijd in Turnhout (B).

 

Rob Kleiweg

 

Wil jij?…..volg dan een serie shorttrack trainingen op de woensdagavond van 18:35 – 19:35 uur in De Uithof (binnenhal) Neem wel eerst even contact op via shorttrack@dkijv.nl

Oh ja….de kosten voor deze 4 proef lessen zijn slechts 16 euro.

2014-10-05 16.03.44 (2)

Fabian DSC_0065

coach DSC_0404

Fabian DSC_0062


Laat een reactie achter