Marathonflits nr. 2 (2014/2015)

Laat onderaan je reactie achter!

Uithof, 31 oktober 2014 – 2e Oomssport Marathon Cup – Vrijdag j.l. stond de 2e wedstrijd van Oomssport Cup op het programma. Met Roel Boek terug van vakantie was de DKIJV afvaardiging (lees het Anco Marathon team) compleet. Allereerst begonnen de meisjes junioren C en B —14 in getal— aan hun 15 rondjes (helaas hier geen DKIJV afvaardiging). Hierna was het de beurt aan de onze jongens van de ANCO formatie (Hidde, Hugo Jesse en Roel). Hier was de wedstrijd met 28 jongens goed bezet.

Nadat ze waren weggeschoten voor de 20 ronden, volgde eerst de bekende opwarmronde, waarna de wedstrijd kon beginnen. Na 2 ronden kwamen Roel en Jesse op kop, waarbij Jesse al gauw een gaatje liet vallen en Roel weg kon rijden. De andere Jesse (Jesse Stam) vond het na een rondje welletjes en ging achter Roel aan en hem zelfs voorbij. Na 4-5 ronden vonden beiden het genoeg en lieten zich terug zakken in het peloton.

Hugo reed alert  steeds bij de eerste 10 in het peloton. Jesse Nijkamp reed net als 3 weken geleden extra meters, door te zwerven aan de buitenkant (van voren naar achteren en weer terug). Hidde miste de slag, doordat iemand in het peloton een gaatje liet vallen, waardoor ze  de aansluiting met de kopgroep mistten. Alleen proberen aan te haken lukte helaas niet meer.

Op 7-8 ronden voor het einde ging Roel er weer vandoor en konden zelfs de tweeling Jansen en Jesse Stam niet meer aanhaken, en zo kreeg Roel zijn wel verdiende overwinning en kon hij bij de jury zijn cadeaubon voor de 1e plaats ophalen.

Klasseringen C junioren:
4e  Hugo Uijlenbroek

Klasseringen B junioren:
1e Roel Boek
5e Jesse Nijkamp
13e Hidde Bart

Oomssport competitie Masters M3                                                                                                                

Na de C  en B Junioren was het de beurt aan de Masters M3 voor hun 35 ronden. Ook hier was DKIJV met 4 man goed vertegenwoordigd.

Klasseringen DKIJV’ers
2e Marco van Koppen
7e Bart van Leeuwen
8e Dirk Evers
11e Marcel van Koppen

Zondag 16 November staat in de UITHOF het Gewestelijk kampioenschap op het programma. Komt dat zien!

Uw verslaggever,

Wim Uijlenbroek


Laat een reactie achter