Shorttrackers DKIJV 3e in de SEBRA competitie

Laat onderaan je reactie achter!

Nijmegen – Op zaterdag 21 maart vond de laatste regiowedstrijd plaats in het mooie schaatscentrum Triavium in Nijmegen. Een mooie hal met ijshockeyhal en 333 meter baan boven je hoofd. Groen gele stoeltjes zodat de Haagse gasten zich ook welkom voelden.

Voor DKIJV reden Anne Tom, Fabian Radt en Joppe Kleiweg. Voor hen stond 3x een 500 meter op het programma. Nadat coach Antwan het programma met de rijders had doorgenomen en verwachtingen had uitgesproken, werden de schaatsen aangetrokken voor het inrijden. Er bleken nogal wat afmeldingen geweest te zijn dus Fabian en Anne schoven een divisie door. Zwaardere concurrentie dus. Maar ook grotere kans op snelle races.

Individuele prestaties.

Als junior beet Joppe de spits af. Als C junior rijdt hij tegen andere C-junioren, B-junioren en senioren. Joppe had zich twee doelen gesteld deze wedstrijd: blijven staan en een PR rijden. In zijn eerste race lukte dit allebei. Voor het eerst reed Joppe onder de 58. Nieuw PR 57,88. De halve finale en finale waren identieke races. Dezelfde tegenstanders, dezelfde onderlinge verschillen en Joppe werd twee keer tweede. Geen verbetering van zijn PR meer maar wel steeds constant onder de minuut. Van zijn 4 snelste tijden dit seizoen, reed hij er drie in Nijmegen. Overigens reed Joppe zijn PR zonder helmcap. Daarna “met” maar geen PR meer. Het zal dus wel aan de weerstand gelegen hebben. J

Anne reed in plaats van in de C-divisie in de B-divisie. Dat betekent dat de races een stuk sneller verliepen. Anne probeerden steeds de strijd aan te gaan maar haar conclusie van de dag was: “er zat niet meer in vandaag”. Dat betekent dat je alles gegeven hebt. En dat klopt want in haar eerste race reed ze een PR: 1.01.03.

Fabian reed ook een divisie hoger. Dat zou geen overwinning betekenen in zijn vertrouwde B-divisie maar wel uitdaging. Snellere races. Vol vertrouwen stortte hij zich in de strijd. Fabian reed in zijn eerste race meteen een PR: 55.60. Dit is een starclass limiet een top prestatie! Fabian werd 4e in die race om maar eens aan te geven hoe hard er gereden wordt in divisie A. In de C-finale werd Fabian uiteindelijk 3e.

Relay.

Na de individuele races volgden de relay wedstrijden. In verband met een feestelijke gebeurtenis, moest Anne de relay aan haar voorbij laten gaan. De organisatie maakt teams waardoor het mogelijk werd dat Joppe en Fabian in een relay team kwamen. In een wedstrijd met drie teams leken zij met hun twee andere ploegmaats vrij kansloos. Om te finishen moet je natuurlijk wel blijven staan. De nummer twee deed dat niet waardoor het met rode caps rijdende team van Joppe en Fabian een plek opschoof en met goed teamwerk als tweede eindigden in hun heat. Hun tijd was beduidend sneller dan bij de relay in Den Haag.

Prijsuitreiking.

Na de wedstrijd de prijsuitreiking. De klassementen van het seizoen werden bekend gemaakt. Als je er niet was in Nijmegen, werd je blijkbaar ook niet in het eindklassement opgenomen. Joppe eindigde, in zijn debuutjaar als junior, als 9e en dat tegen al die grote mannen.

Anne in haar debuut jaar werd zesde bij de meisjes pupillen 1. Een knappe prestatie. Volgend jaar zal ze als junior moeten rijden.

Fabian werd 2e bij de jongens pupillen 2 achter trainingsmaatje en concurrent Ted. Een prestatie om trots op te zijn.

Als laatste werd het klassement van de Sebracup bekend gemaakt. Als schrijver is mij de puntentelling volledig onduidelijk. Zeker omdat sommige verenigingen veel meer deelnemers hebben. Wij kunnen echter zeer trots zijn op Fabian, Anne en Joppe die met hun individuele prestaties en hun bij elkaar gescoorde punten tijdens de relay, een zeer knappe 3e plek hebben behaald.

Al met al een zeer geslaagde en sportieve dag in Nijmegen, zoals Antwan al had voorspeld in zijn openingspraatje.

Uw verslaggeer: Rob Kleiweg.