Regels Inline skaten worden aangepast

Laat onderaan je reactie achter!

De commissie Inline Skaten heeft zich deze week gebogen over het thema
Veiligheid op de baan” tijdens de skeelertrainingen. Dit heeft er toe geleid dat de regels die tot nu toe werden gehanteerd zijn aangescherpt.

Nieuwe regel
Jongeren tot 16 jaar (dus tot en met 15 jaar) mogen alléén de skeelerbaan op voor een training Inline Skaten mits zij zijn voorzien van een volledige skeeleruitrusting*.

Vanaf 16 jaar mag hiervan worden afgeweken, waarbij nadrukkelijk wordt gesteld dat dit geheel voor eigen rekening en verantwoordelijkheid van (ouders/verzorgers van) de skeeleraars is. Wel blijft ook voor deze rijders de regel van kracht dat de training alleen gevolgd kan worden als de rijder is voorzien van tenminste een helm.

Deze rijders raden wij aan toch gewoon de benodigde uitrusting te dragen om onnodige verwondingen etc. te voorkomen. Hoe goed je ook kunt skeeleren, je kunt zomaar vallen of door onbedoeld toedoen van een andere rijder vervelend ten val komen.

Per wanneer?
Deze regel gaat vanaf heden in. Wij realiseren ons dat dit best snel is.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen om hieraan te kunnen voldoen zal het toezien en handhaven op deze regel per 1 augustus 2015 ingaan.

Uitsluiting training
Niet voldoen aan deze regel betekent uitsluiting van de training en verbod om tijdens het trainingsuur de baan te betreden.

* Wat wordt verstaan onder “ volledige uitrusting” ?

  • Helm
  • Elleboogbeschermers
  • kniebeschermers
  • hand-/polsbeschermers
  • heupbescherming (niet verplicht, wel aan te raden)

Lees meer op http://www.dkijv.nl/introductie-skeeleren/

Wij hebben alle vertrouwen in een veilige 2e helft van het Inline Skate seizoen en wensen iedereen veel plezier en alvast een fijne vakantie.

Met vriendelijke groet,

De commissie Inline Skaten

Henk de Vos, Sebastiaan van Leeuwen, Anne Schouten en Antwan Radt.

 


Laat een reactie achter