Zaterdaghap van tomatensoep en tosti’s voor hongerige Pieten en Sint

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 26 november 2016 – Wat een verwarring in huize Kleiweg. Terwijl Joppe en Anja andere bezigheden hadden deze zaterdag 26 november, stonden Iris en Rob klaar voor het zaterdag schaatsen. Wordt er ineens aangebeld, staan er ineens 6 Pieten voor de deur!!! Wat een verrassing! Maar ja, wij moeten weg. Wat nu?  De Pieten hadden honger. Even snel een zaterdaghap van tomatensoep en tosti’s klaar maken, dat lukte nog wel.

Uiteraard wilden we de Pieten niet zomaar wegsturen. Iris legde uit dat we naar De Uithof zouden gaan om te schaatsen. De Pieten vielen met z’n 6-en tegelijk van hun stoel. Wat een toeval. De roze-meisje-gerokte-hoofdpiet (de emancipatie is in het Pietencorps ook toegeslagen) vertelde dat Sinterklaas daar ook naar toe zou gaan. Iris stelde voor dat we met z’n allen naar De Uithof zouden rijden. Dat wilden die Pieten wel.

Eén Piet, de Mandarijnenpiet, wilde eerst nog wel langs de mandarijnen winkel. Wij konden hem snel uit de droom helpen, dat deze winkel, als hij al zou bestaan, al lang gesloten was.

Snel een andere taxi geregeld, want 6 Pieten passen niet in één auto, en naar De Uithof gereden. Pietrotto gaf aan dat hij wel en wedstrijd zou willen rijden. De andere Pieten moesten hier natuurlijk hard om lachen want dat kan hij toch helemaal niet. Had hij wel schaatsen of een pak? Mandarijnenpiet stelde voor om bij Ooms een paar schaatsen te halen. Ondertussen begon Kriebelpiet te graaien in de zak en vond daar twee Anco pakken, inclusief roze kniestukken. Er zouden dus twee Pieten een wedstrijd kunnen rijden. Afgesproken werd dat de roze-meisjes-gerokte-hoofdpiet met Sinterklaas zou meegaan en dat de andere Pieten zouden gaan oefenen om te kijken wie het beste kon schaatsen en daarna aan de wedstrijd zou meedoen.

Op De Uithof werd het dolle pret. De roze-meisje-gerokte-hoofdpiet en Sinterklaas schaatsten langs alle groepjes en werden luidkeels toegezongen. Sommige kinderen konden beter schaatsen dan zingen andere kinderen konden beter zingen dan schaatsen. Vol bewondering keken Sint en de roze-meisje-gerokte-hoofdpiet naar de schaatsvaardigheden van de kinderen.

Tijdens de training deden de kinderen allerlei Piet oefeningen als estafette met een kadootje of een zak op je rug.

Ondertussen reden de 5 andere Pieten hun rondjes. Kriebelpiet en Pietrotto deden fanatiek mee bij de krabbelbaan. Mandarijnenpiet, Verkoudenpiet en Badhairdaypiet reden hun eigen rondjes en stopten ieder keer bij een groepje om te zingen, te helpen of grappen te maken. Sinterklaas moest nog even boos worden omdat Badhairdaypiet werd rond geduwd op een oranje zeehond. Dat vond de Sint niet goed.

Toen het feest ten einde was en Sinterklaas en de roze-meisjes-gerokte-hoofdpiet aan iedereen een chocoladeletter hadden uitgedeeld, werd besloten dat Manderijnenpiet en Pietrotto toch de wedstrijd mochten rijden. Kriebelpiet, Verkoudenpiet en Badhairdaypiet waren natuurlijk heel teleurgesteld.

Natuurlijk wilt u weten welke tijden Madarijnenpiet en Pietrotto hebben gereden. We weten het niet. Sinterklaas heeft nog even in zijn grote boek gekeken. De Uithof heeft nieuwe finishblokken gevraagd!

Gastouder
Anja Dalebout
img-20161126-wa0005 img-20161126-wa0006 img-20161126-wa0013 img-20161126-wa0014 img-20161126-wa0020

 


Laat een reactie achter