Over het Jeugdschaatsen

Schaatsen is een oer-Hollandse sport. Het hoort dan ook echt bij Nederland. Het is echter niet meer zo van zelfsprekend dat er elk jaar wel een keer op natuurijs geschaatst kan worden. Ouders die hun kinderen toch graag willen leren schaatsen kunnen daarvoor gelukkig op één van vele kunstijsbanen terecht. Dat is alleen niet altijd om de hoek van de deur, zoals voetballen en hockey, je moet er dan ook vaak wat extra moeite voor doen.

DKIJV faciliteert erin om kinderen vanaf 6 jaar te leren schaatsen. Dat doen we op de Haagse Uithof.

Schaatsen is bij uitstek een technische sport, wat op jonge leeftijd veel gemakkelijker is aan te leren dan op oudere leeftijd. Dus hoe jonger je er aan begint, hoe sneller je het leert. Dat neemt niet weg dat je ook op oudere leeftijd nog goed kan leren schaatsen!

Schaatsen kan je op verschillende manieren beoefenen, zoals kunstrijden, ijshockey, shorttrack en hardrijden (langebaan). Bij DKIJV hebben we ons toegelegd op het hardrijden en shorttracken.

De Haagse Uithof, wat onze thuis ijsbaan is,  is alleen in de winter, van begin oktober tot einde maart voor schaatsen geopend. De jeugdschaats lessen worden ook in deze periode gegeven.

DKIJV is echter een vereniging waar je het hele jaar terecht kan! In de zomer periode hebben we ook voor de jeugd een apart zomer programma  voor de pupillen en junioren.

Zo wordt er actief geskeelert (Inline skaten), en conditietraining gegeven maar ook “droog” schaats trainingen worden er gegeven. Deze trainingen worden met enthousiasme door de jeugd ontvangen en bezocht.

Laatst gewijzigd op 23 maart 2015 om 12:32