IJzers in het vet en skeelers gereed!

Laat onderaan je reactie achter!

DSC_0156Nootdorp/Rijswijk – 3 april 2013 – Er gaat natuurlijks niets boven het glijden over het ijs maar echt geloof het of niet de zomer gaat echt komen en dan kunnen de skeelers uit de kast gehaald worden en onder gebonden worden. Skeeleren is echt een gave sport en een hele goede manier om sterker te worden en de schaatsbeweging te leren.

Vijf jaar geleden zijn we bij DKIJV met skeeleren voor de jeugd begonnen. De start was in Den Hoorn met Rein van der Velde en Steef van Adrichem.

We geloofde erin dat dit voor de jeugd een populaire sport zou worden. We begonnen met 8 tot 12 kinderen per keer. Afgelopen jaar telde we zelfs tegen de 60 kinderen op de baan. Het is dus een groot succes geworden! Ook afgelopen jaar hebben we weer met z’n 25 jeugdleden mee gedaan aan de Ooms jeugdskeelercup. Een hele verzameling medailles is er richting de Delftse club gegaan maar dat niet alleen, we zijn ook skeeler kampioen geworden! Een prestatie van formaat! 

Ook nu weer staan aan het eind van het  schaatsseizoen vele kinderen te trappelen om met het skeeleren te kunnen beginnen. We hebben zelfs al enkele leden op de baan in Nootdorp gesignaleerd! Nog voordat de inschrijving geopend is stroomde de eerste inschrijvingen al binnen zelfs van (nog) niet DKIJV-ers. Vorige jaar zijn we gestart met twee trainingen en dat zetten we dit jaar na het succes van vorig jaar gewoon door.

De eerste training is op maandag 15 april in Nootdorp om 18.30 tot 19.45. We rijden een half uur op de baan en trekken dan de weide wereld in. De uitgestrekte en rustige fietspaden maken interessante skeelertochten goed mogelijk. Op Vrijdag avond gaan we bij de Spartaan in Rijswijk en trainen vanaf 18.45 tot 19.45. Dit uitgestrekte parkoers kan alle niveaus skeeleraars tegelijkertijd goed aan. We hopen dat een grote groep kinderen maar ook junioren, senioren en ouders hiervan wederom gebruik gaan maken. Bij elke training is er een gekwalificeerde trainer aanwezig die bijgestaan wordt door een aantal assistenten. Dit jaar nu ook gegarandeerde training voor de senioren/ouders! 

Door baan huur en verzekering zijn we genoodzaakt als aanvulling op de contributie een kleine bijdrage te vragen. Voor het hele zomer seizoen 24 euro voor 1 training, tweede training is gratis.  

Als de baan nat is gaat de training niet door. Bij twijfel sturen we een Twitter uit die ook op de site wordt geplaats.  

We hopen wederom op een hele grote opkomst van zowel kinderen als ouders, junioren en senioren! 

Wanneer starten we? Maandag 15 april om 18:30 in Nootdorp. De Nootdorpse IJsclub?Oudeweg 74?2631 PB Nootdorp?(nabij molen De Windlust/ De vang) 

En vrijdag trainingen we op De Spartaan – Lange Kleijweg 166 Rijswijk  http://www.despartaan.nl/adres-route 

Voor Wie? Kinderen vanaf de leeftijd van 6 zijn welkom en uiteraard ook de Junioren, neo-senioren, senioren, masters. 

Inschrijven:  

Betaling zal plaats vinden via een automatische incasso door je op te geven via deze link:

http://dkijv.nl/zomer/inschrijven-zomertraining Door dat de winter nog steeds parten speelt is het zomerprogramma nog niet helemaal ingevuld. Niet alle data iop de site is dus volledig. Wel alvast het skeelerprogramma. Nadere informatie over startdatum van het wielrennen en de conditietraining volgt.

Ooms(jeugd)skeelercup: De eerste wedstrijd voor senioren start op  13 april in Maassluis (www.skeelercup.nl). De eerste wedstrijd van de jeugdskeelercupstart vindt plaats op 28 april in Leiden.  http://www.jeugdskeelercup.nl . Neem je deel aan deze wedstrijden dan is de DKIJV clubkleding verplicht. Dit kan bestaan uit een DKIJV jack of natuurlijk een DKIJV skeelerpak( info over de levering van je bestelde pak volgt).

Tot maandag 15 april en vrijdag de 19de .

Het skeelerteam: Steef, Niels, Pieter, Mischa, Rein, Eric , Kees, Raymond & Raymond en Anne en Astrid 

——————————————————————————————————— 

Regels op de baan:  

  • Controleer de Skeeler / Skate uit rusting. 
  • Voor Uw veiligheid is ons advies; draag altijd een helm. 
  • De ronde’s worden tegen de klok (links om) gereden. 
  • Langzame Rijders op de baan RECHTS, dus de buitenbocht aanhouden. 
  • Snelle rijders op de baan LINK, dus de binnenbocht aanhouden. 
  • Bij het op de baan gaan, moet men direct geheel rechts de buitenkant nemen. 
  • De training en het rijden gebeurd op eigen risico! 

Materiaal Bescherming van handen ,knieën , ellebogen en hoofd is verplicht om mee te kunnen doen! Er kan worden gestart met relatief simpele skeelers. Voor beginners; ga niet met gelijk de grootste wielen van start. De stabiliteit dien je eerst onder de knie te krijgen. Ga je wedstrijden mee doen, let dan wel op de maatvoering van de wielen die is toegestaan. 

De maximale wieldiameter voor Kadetten en Pupillen 1 is 100mm. Kadetten mogen dus niet op 110 mm rijden! Bij wedstrijden wordt er verscherpt op toegezien dat iedereen op de juiste wieldiameter rijdt. 

  • Masters, Senioren en junioren A en B max. 110 mm  
  • Kadetten en Pupillen 1  max. 100 mm Pupillen 2, 3 en 4 max. 90mm.

Geboren

Categorienaam

Dames afkorting

Heren afkorting

In 2006 of later

Pupil 4

P4M

P4J

37,00

In 2004 en 2005

Pupil 3

P3M

P3J

37,00

In 2002 en 2003

Pupil 2

P2M

P2J

37,00

In 2000 en 2001

Pupil 1

P1M

P1J

47,00

In 1998 en 1999

Kadet

KM

KJ

47,00

In 1996 en 1997

Junior B

JBM

JBJ

47,00

In 1994 en 1995

Junior A

JAM

JAJ

78,00

In 1993 en eerder

Senior /Master


Laat een reactie achter