Het voorafje

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 28 september 2013 – Na wat bellen , heen en weer mailen en diverse aanmoedigingen via de site heeft de DKIJV toch nog een team van acht rijd(st)ers laten proeven aan dit door HVHW georganiseerde voorafje.

In de veronderstelling dat we een 500/1500 tegen de klok

zouden rijden pakte een en ander zeer verassend uit. Zowel op de 500m als de 1500m werd er gestart op de gebruikelijke start lijn maar dan wel met vier op een rij en niet tegen de klok maar tegen elkaar. De nummer een verdiende vijf punten en de nummer vier twee punten. Een soort minimarathon waarbij vooral de 1500m meer een tactisch spelletje werd . Als toetje werd er nog een estafette gehouden waar bij vier club teams tegelijker tijd in de baan waren. Het enthousiasme tijdens deze avond is groot en met name studentenvereniging ELS was luidkeels aanwezig met maar liefst drie teams.

De acht DKIJV leden hebben zich vast aangemeld voor volgend seizoen. Wie weet krijgen we dan wel twee teams op de been ,zeer beslist een aanrader.

De indeling van de ritten was hier en daar wat vreemd. Zo moest Kees het opnemen tegen drie jongemannen die wanneer je de leeftijden bij elkaar op zou tellen de zestig niet halen. Hilde moest het  opnemen tegen drie kanjers met pr’s van rond de twee minuten. Toch was mijn inschatting dat we wel ergens in de middenmoot waren geëindigd gezien het aantal eerste en tweede plekken. Het was erg leuk en gezellig maar ik ben dan sporter en tegelijk kinderachtig genoeg om toch enigszins teleurgesteld te zijn met een negende plaats.

Maar ja de indeling het jurywerk de puntenverdeling tijdens de estafette en het rekenwerk we doen het er maar mee en wie weet hebben we een volgende keer meer geluk.

Johan van Leeuwen


Laat een reactie achter