Van de voorzitter….

Laat onderaan je reactie achter!

Delft – 26 september 2013 – ……………daar sta je dan…………. te wachten met je schaatsen in de hand op de dag die je wist dat zou komen!  Nou a.s. zaterdag is het weer zover en begint voor ons ijsliefhebbers weer een nieuw seizoen. Of het nou op wedstrijdniveau is, voor de jeugd of voor de recreant, ieder van ons beleeft er op zijn eigen manier een enorm plezier aan!!

 

Het is mooi om telkens na een half jaar schaatsen dan weer wat afwisseling te hebben en de afgelopen zomer heeft denk ik wel voor wat afwisseling gezorgd. Tenminste als ik voor mezelf spreek vind ik het toch ook wel heerlijk om aan het strand te liggen met een biertje of een roseetje. Maar niet alleen de zomer was mooi, we hadden zelfs een verhit voorjaar. Weliswaar niet in meteorologisch  opzicht, maar binnen de KNSB was er toch voldoende te doen om de keuze voor een nieuwe topsportlocatie. Ik heb de berichtgeving vanuit de media met stijgende verbazing gevolgd. Van alle drie de topsportlocaties werd vooral over Heerenveen én Almere gesproken, terwijl onze Provincie Zuid Holland nauwelijks aan bod kwam. Voor een Provincie met tegen de 4 miljoen inwoners, met tussen Amsterdam en Breda slechts één vierhonderdmeterbaan toch wel een aparte ervaring om mee te maken. Ik heb in de berichtgeving geen enkele keer gehoord dat er door de KNSB ook nog een keer werd gedacht aan de breedtesport waar duizenden schaatsers deel van uitmaken en die hét fundament zijn van de topsport. Een nieuwe vierhondermeterbaan in Zuid Holland zou dan ook niet misstaan. Ik heb me dan ook afgevraagd hoe een bond zo losgezongen kan raken van zijn basis. Voor de Almeerders in elk geval mooi, maar die zullen dan wel massaal moeten gaan schaatsen, want anders vrees ik voor het bestaansrecht voor het nieuwe ijsstadion.

Maar niet getreurd, zoals de plannen er nu liggen ziet het ernaar uit dat we toch gezegend zullen worden met een nieuwe vierhonderdmeterbaan in Zoetermeer. Dan kunnen we daar zelfs tien maanden per jaar op het ijs vertoeven, dan is het direct gedaan met het half jaar rust na het schaatsseizoen…………. Goh wat een luxe probleem!

Behalve liggen aan het strand is er ook nog wel in sportief opzicht nogal wat gebeurd van de zomer. In de regionale skeelercompetitie is de jeugd van DKIJV heel knap derde geworden, met als individuele prestatie de eerste plaats voor Jesse Nijkamp, een heel mooie prestatie! Velen van ons zullen als voorbereiding van het nieuwe seizoen hebben gefietst en ook het traditionele trainingskamp in Wijlre was met een helaas wat mindere opkomst wel weer een succes. Volgend jaar verkassen we op 5, 6 en 7 september naar de Veluwe en dat belooft weer een voortreffelijk weekend te worden in een prachtige omgeving. Ik zou zeggen, hup blokken in de agenda!!

Kom, het wordt hoognodig tijd dat ik mijn schaatsen ga slijpen.

Ik wens jullie allemaal een heel sportief, gezond én gezellig schaatsseizoen toe!

Met vriendelijke groet,

Hans Hartwig

Voorzitter


Laat een reactie achter