Een terugblik: Trainingsweekend Wijlre –

Laat onderaan je reactie achter!

Wijlre – augustus 2013 – Ook dit jaar is er een trainingsweekend georganiseerd voor de DKIJV-leden met aanhang. Willem Mooijman, Lydia Vieveen  en Jeannet van Adrichem  hebben de moeite genomen om dit tot een succes te maken. En dat is gelukt! Zelfs de zon werkte geregeld mee.

Vrijdag
Vrijdag 30 augustus is het mountainbiken gestart door Willem,

Fabian en Fred, terwijl Ellie en Amy Valkenburg per fiets bezochten. Gedurende de middag druppelden de sportievelingen binnen en na enige(!!) discussie is besloten om in 2 groepen ergens een hap te eten. Anderen hebben genoten van een gezonde vette hap in de plaatselijke cafetaria of hebben hun eigen meegenomen delicatesse verorberd.

+/- 21.30 uur heeft Willem het weekend officieel geopend en zijn de plannen voor de zaterdag en zondag doorgenomen. Iedereen was enthousiast en stond te popelen om te gaan sporten. Om de volgende ochtend fit te zijn lag iedereen al rond 23.30uur op één oor.

Zaterdag
Zaterdag 31 augustus begon bewolkt met een druilige zon maar na een goed stevig ontbijt  gingen er groepen mountainbiken en racefietsen. Een enkeling pakt een paar druppels regen op het hoofd maar schudt die fier van zich af en rijdt fiks door. De lunch wordt goed gewaardeerd met alles wat een sporter goed kan gebruiken. Lof voor Lydia en Jeanet die precies weten wat nodig is om gas te kunnen blijven geven.

Terwijl er ernstig wordt gezweet door de sporters zijn Ellie, Majoca, Luna (de hond), Chiel en Amy met de auto naar Maastricht gereden. Onder het mom van cultuur snuiven worden winkels bekeken en bezocht en er worden diverse spullen gekocht. Met cultuur wordt de boekwinkel bedoeld (wel erg fraai gezeteld in de Dominicanen kerk).

Na de lunch gaan opnieuw de sporters de weg/het bos op/in. En na de tweede tocht komt iedereen weer op goed aan. De ene wat eerder dan de ander. Na de nodige douche komt iedereen rond 18.00 uur bijeen en wordt er genoten van een heerlijk avondmaal,  gemaakt door Lies, Lydia en Jeanet. Willem geeft nog een rondje vlees op de grilplaat, dus is iedereen stil van genot.

Om niet te lang uit te buiken heeft Chiel een spel bedacht met een frisbee. Als een stel jonge honden gaat iedereen te keer. Zelfs het stille paard raakt opgewonden en rent mee.  Gelukkig zijn de regels van te voren duidelijk gemaakt zodat er geen doden vielen, wel een enkele gewonde, o.a. een gekneusde enkel en een knieschijf die niet aanwezig was. Dit alles is begeleid door Johan die met zijn gitaar en stem de juiste snaren weet te raken.

Na de uitreiking van de 1e (niet) prijs voor de WINNAARS gaat iedereen lekker aan de drank (limonade enz).  Een geweldig gezellige avond wordt vervolgd en iedereen gaat weer bijtijds zijn mandje in.

Zondag
Zondag 1 september begint de groep met een stevig ontbijt om vervolgens, onder de bezielende leiding van Jan, goede warming-up oefeningen te doen. Dit om te voorkomen dat men op maandag niet al te hevig hoeft te strompelen naar zijn werk of studie.

Daarna wordt er gereden op de mountainbike en de racefiets. Ellie gaat wandelen en Majoca & Amy doen dat vanaf de camping. De afsluitende lunch (er moet zoveel mogelijk op) is geen straf en daarna wordt er ingepakt. Langzaam vertrekt de één na de ander en iedereen zegt te hebben genoten van de gezellige dagen en samenzijn.

Complimenten voor de organisatie en applaus voor iedereen omdat iedereen klaarstond om te helpen met afwas, opruimen, schoonmaken enz..

Volgend jaar weer!

Foto’s zijn verzorgt door Fred Asselman en Emi: nieuwsgierig klik hier


Laat een reactie achter