Word jij de nieuwe IJSTIJD!-ambassadeur?

Laat onderaan je reactie achter!

Delft 8 november 2013 – Nog maar vier weken en dan staat voor de 12e keer de DSW Schaatsbaan op de Beestenmarkt. Vorig jaar was het jonge schaatstalent Sara van Zuijlen (13) IJSTIJD!-ambassadeur van de schaatsbaan. Haar voornaamste reden: passie voor schaatsen.

Al zeven jaar lang schaatst Sara langebaan en sinds drie jaar doet ze aan shorttrack. Dé grote droom van Sara was om later beroemd te worden met schaatsen. Toen Sara merkte dat er nog meer kinderen waren met talent, zag ze in dat dit heel moeilijk zou worden. Toch blijft Sara haar grote hobby uitoefenen. Als ambassadeur van IJSTIJD! bezocht Sara de ijsbaan, maakte reclame om te komen schaatsen en deelde folders uit. ‘In het begin vond ik het wel een beetje eng, omdat ik niet wist wat de mensen ervan zouden vinden. Het leukste vond Sara het uitreiken van de medailles bij het NK. ‘Ik kreeg een pasje en een trui zodat ik overal toegang voor had. Daarna mochten we met bekende schaatsers hand in hand lopen. Ik liep met Barbara de Loor en ik mocht ook nog eens met haar lunchen!’ vertelt Sara enthousiast. Het advies dat Sara zou geven aan haar opvolger is: ‘Geniet ervan, het is een leuke ervaring, iets dat je niet vaak meemaakt.’

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB. Vanaf half november tot en met begin januari vormen 22 tijdelijke schaatsbanen door het hele land IJSTIJD! De DSW Schaatsbaan is één van die IJSTIJD! banen.

Iets voor jou?
Ben jij tussen de 13 en 14 jaar oud? Heb jij schaatstalent en kun jij ervoor zorgen dat anderen ook graag willen schaatsen? Dan kan jij de nieuwe ambassadeur van de DSW Schaatsbaan worden!

Je krijgt een passe partout zodat je altijd gratis toegang hebt tot de schaatsbaan. Via social media kun je iedereen de leukste nieuwtjes vertellen. Op 6 december mag jij de schaatsbaan officieel openen met avonturier Yuri Klaver. De taken als ambassadeur stoppen bovendien niet in Delft. Je wordt ook vlaggendrager en aanvoerder van het DSW Schaatsbaan team tijdens de landelijke IJSTIJD!-Winterspelen op 2 februari in Amsterdam. Je krijgt een echte trainingstrui, eind december bezoek aan het KNSB Kwalificatietoernooi in Heerenveen, en je mag meedoen aan een clinic van Sven Kramer!

Meld je aan!
Lijkt het jou leuk om ambassadeur te worden? Meld je dan vóór 22 november aan via ambassadeur@schaatsbaandelft.nl met je leeftijd, contactgegevens en je motivatie. Houd zondag 1 december om 11 uur alvast vrij want de IJSTIJD!-ambassadeur is dan samen met alle andere IJSTIJD!-ambassadeurs te gast bij de KNSB in Utrecht.

Nanette Verschoor & Lisa

 

 


Laat een reactie achter