Wat een toppers!

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 27 december 2016 – Het is half 7 ’s ochtends en dat betekent: hup je bed uit, snel een boterham eten schaats(shorttrack ) kleren aantrekken en in de auto stappen want we gaan weer lekker shorttracken. Joepie! .Eenmaal in De Uithof komen onze shorttrack toppers al aan. Deze keer zijn dat: Rafael, Stian, Anne, Birgit en Iris. Rafael en Iris starten alvast met inlopen want ze mogen al snel inrijden. En onze jongste shorttrack topper Stian gaat ook al wat rondjes rennen. Anne zal als eerste gaan inrijden en de rest volgt. Even een paar startjes en wat rondjes rijden en dan zijn ze klaar voor de wedstrijd.

Anne zal beginnen met de 500 meter. Snel schaatsen uit en kijken hoe Anne rijdt. Ze rijdt lekker. De volgende rijder zal Rafael zijn. En “pang” daar klinkt het start signaal weer. Ook Rafael heeft goed gereden. Iris is de volgende daar klinkt het start schot weer en Iris racet door de bochten heen. Ooh het is een super spannende race. Iris zit vlak achter een ander meisje en daar valt het meisje voor Iris en uiteindelijk komt Iris als eerste over de streep. Birgit zit al in de heatbox want zij gaat zo ook een 500 meter rijden. En daar gaat ze ” hup Birgit hup”. Ook Birgit racet door de bochten heen. Daar komt de laatste rijder al weer van de eerste ronde dat is dit keer Stian. Dit is pas de eerste shorttrack wedstrijd van Stian maar volgens mij heeft hij er veel zin in. Dus daar gaat die “hup Stian kom op”. Ook Stian is al over de finish van de 333 meter. Anne is al weer haar schaatsen aan het aan doen en Iris en Birgit zitten lekker onder een dekentje en moedigen Anne aan, ook Anne rijdt weer heel lekker. Als Anne is geweest betekent dat weer schaatsen aan en naar de heatbox. Rafael is al weer aan de beurt Die schaatst ook weer goed. Dat is ook zo bij Stian, Iris en Birgit. Dan komen de finales Anne zit in de B finale en wordt uit eindelijk 4e. Rafael is ook lekker bezig hij is dit keer 18de geworden. Dan zijn we bij Iris gekomen. “En op start positie 2 is Iris Kleiweg Joehoe” Iris gaat super snel en word uiteindelijk 3e. Birgit doet het ook super en wordt uiteindelijk 12de. En Stian was ook een toppertje en werd in de D finale 1e. Wat een toppers. Maar ook Rob de speaker en Jako de aankomst secretaris hebben ook een applausje verdiend. En onze coach Antwan mogen we ook niet vergeten! Het was dus weer een fantastische dag en iedereen ging moe maar voldaan weer naar huis.

Iris Kleiweg

anne-3 anne-4 anne anne2 anne5 anne6 anne7 anne8 birgit-2 birgit-4 birgit-11 birgit5 birgit6 birgit7 birgit8 birgit9 birgit10 birgit11 iiris7 iris-2 iris-4 iris1 iris3 iris5 iris6 iris8 iris9 iris10 iris11 iris12 iris13 iris14 rafael stian-1 stian-11 stian3 stian4 stian5 stian6 stian7 stian8 stian9 stian10 stian12 stian13


2 reacties op “Wat een toppers!”

  1. Antwan schreef:

    Het was een heel mooie wedstrijd voor iedereen en ook gezellig. Dank je wel Iris voor je leuke verslag!

  2. Rein van de Velde schreef:

    Wat een geweldig resultaat van once jonge rijders. Ga vooral zo door Dan komen er vast weer kampioenen bovine drijven.

Laat een reactie achter