Het schaatsseizoen gaat weer van Start!

Laat onderaan je reactie achter!

Komende zaterdag (29 september) start het schaatsseizoen alweer. Ben jij al voorbereid?  Hierbij nog een aantal praktische zaken om het seizoen weer goed te beginnen.

Groepsindeling

De groepsindeling wordt op dit moment gefinetuned. Maar als hij klaar is komt hij onderaan deze pagina te staan. De groepsindeling voor het jeugdschaatsen komt woensdag op de site.

Bij Shorttrack is er van tevoren geen groepsindeling. Op het uur heb je wel vaak verschillende niveau groepjes maar dat word het in begin seizoen bepaald en gemonitord tijdens het seizoen.

Is mijn abonnementsaanvraag goed doorgekomen?

Je kunt op deze pagina alvast even kijken of je abonnementsaanvraag goed is gaan. Je vind onderaan een excel met wie op welke dag een abonnement heeft. In het tweede tabblad staan de shorttrack-uren.

 

Trainingen die uitvallen

Schrijf onderstaande data alvast even in je agenda. Dit zijn namelijk de data waarvan al bekend is dat de training niet door gaat:

Langebaanschaatsen:

Datum Bijzonderheid
Maandag 24 december 2018 geen training Ma.2 en Ma.3
Dinsdag 25 december 2018 geen training Di.1 en Di.2
Woensdag 26 december 2018 geen training Wo.1, Wo.2 en Wo.3
Maandag 31 december 2018 geen training Ma.2 en Ma.3
Dinsdag 1 januari 2019 geen training Di.1 en Di.2

Shorttracken:

Datum Bijzonderheid
Maandag 24 december 2018 Geen training Uithof
Woensdag 26 december 2018 Geen training Uithof
Maandag 1 januari 2019 Geen training Uithof
Woensdag 26 december 2018 Geen training SIlverdome
Vrijdag 21 december 2018 Geen training Silverdome

 

Toegang pasjes

De Uithof zal dit seizoen met volledig nieuwe toegang pasjes werken. Deze pasjes zijn nog in de maak en de verwachting van Ger (Baancommissie) is dat deze pas in de loop van komende week beschikbaar komen voor de verenigingen. Edwin (ledenadministratie) is met de Baancommissie in gesprek over de beste manier om deze bij jullie te krijgen. Hij heeft in ieder geval de toezegging dat dit er niet toe mag leiden dat leden niet kunnen deelnemen aan de trainingen die op 29 september beginnen (Za.1).

Edwin verwacht jullie in de loop van de week te kunnen informeren hoe de uitreiking van de pasjes in zijn werk zal gaan.

 

Schaatsen laten ronden en slijpen

Het goed om aan het begin van het seizoen de ronding van je schaatsen te laten controleren. Als je dat nu al laat doen, voorkom je dat je aan begin oktober in de rij moet staan. Ook is natuurlijk handig als schaatsen geslepen zijn. Dat schaatst een stuk fijner!

 

Kleding

Je wilt er natuurlijk wel een beetje blits bijlopen. En hoe beter dan in de clubkleding van DKIJV. Heb je die nog niet? Bestel die dan direct bij onze kledingcommissie: kleding@dkijv.nl (houd rekening met een lange levertijd).

 

Niet vergeten!

Denk naast je toegangspasje ook aan handschoenen (verplicht tijdens het schaatsen), (reserve) veters, een helm of muts, schaatsbeschermers en een bidon?

 

Wedstrijden rijden

Ga je wedstrijden rijden? De meeste informatie kun je vinden op deze pagina. Heb je nog vragen over het wedstrijdrijden? Stuur ze dan naar tc@dkijv.nl.

 

Schaatsuitrusting

Veel mensen schaatsen al jaren. Maar begin je net met schaatsen? Dan is de pagina over schaatsmateriaal misschien best handig.

 

Proefschaatsen

Heb je een vriend of vriendin die het misschien ook wel leuk vind om te leren schaatsen? Nodig ze dan uit voor een proefles.

 

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan vooral even een mailtje naar communicatie@dkijv.nl. Wil je een vraag stellen aan een specifieke commissie? Hier vind je alle commissies.


Laat een reactie achter