Verslag CK inline skaten 2018

Laat onderaan je reactie achter!

Zondag 2 september was het dan eindelijk tijd voor de clubkampioenschappen inline skating. De pakken waren gewassen, de helmen opgepoetst en zelfs een paar trainers hadden zich opgeladen voor een spannende strijd. Meester Rein en meester Kees hadden bijna al hun pupillen zo ver gekregen dat ze mee zouden strijden om de titel Clubkampioen 2018. De weergoden waren ons goed gestemd en zo konden we nog lekker wat bijbruinen in de nazomerzon.

Het commentaar bij de wedstrijden werd zeer professioneel gegeven door Rob en zijn lieftallige echtgenote was de starter.

 

Sprintkoningin

De allerjongsten trapten af met een 100 meter sprint. Met een scherpe bocht op 50 meter, dus dat was nog best pittig. Hoe goed was hun bochtentechniek om op hoge snelheid te kunnen keren? De snelste 100 meter was voor Denise die onder de 20 seconden dook met 19.863. Bij de jongens legde Ties beslag op de snelste 100 meter met 20.159 seconden voor Emre en Sebastian. En bij de allerjongsten won Zehra nipt van Isis. Alle pupillen 3 en 4 lieten zien dat ze dit jaar hard hebben getraind en veel vooruit zijn gegaan.

 

Rondje van de club

Daarna stond voor de grotere jeugd en de deelnemers die aan hun tweede jeugd zijn begonnen de 1 lap (1 rondje) op het programma. De snelste van DKIJV op deze afstand was Jelle met 29.783 seconden. Joppe kwam daarbij het dichtst in de buurt met 30.667 en Mariska was de snelste dame met 32,932 seconden. Onze senior Niels, die de familie-eer hoog moest houden, had aan de start nog praatjes dat hij het rondje in 27 seconden af zou leggen, dat lukt hem helaas niet helemaal met een rondetijd van 33.248. De snelste master 60+ was Martin met 34.461 die hiermee ook niet de jonkies voor kon blijven maar wel leeftijdsgenoot Kees.

 

Super slalom

Tweede onderdeel voor de jongste deelnemers was een echte slalom. Wat deden ze dat allemaal geweldig. Niemand sloeg een poortje over. Zouden ze dit ook hebben geoefend tijdens de trainingen? De snelste tijd op dit onderdeel werd gereden door Emre en bij de meiden door Iris. Ook Linna, Ties en Sebastian reden soepel langs de pionnetjes. Bij de allerjongsten won Isis dit keer van Zehra.

 

Spannende series

Bij de overige categorieën stonden de series op het programma. Bij grote deelname rijden de deelnemers eerst een serie van enkele rondes en daarna de snelsten nog een finale. Vandaag hadden we rechtstreekse finales. Klaudia Senecka was de pechvogel op dit onderdeel. Ze viel maar kwam heel stoer nog wel uit op het laatste onderdeel. Wat was het spannend in de categorie dames Kadetten. Een heuse fotofinish was nodig om de podiumplekken te verdelen. Amanda drukte haar skeeler het eerste over de finish, gevolgd door Lieke en daarna met miniem verschil Iris. Lucas kon de meiden aardig bijhouden en eindigde deze serie als vierde. Bij de dames junioren B ging Nienke er met de eerste plek vandoor gevolgd door Nerena en Jennifer. Snelste van de club in de series was Jelle Rieff. Maik den Hollander liet zien dat hij dit jaar enorme vooruitgang heeft geboekt op de langere afstanden. Hij heeft zelfs enkele marathons gereden in de Ooms Skeelercup. Bij de volwassenen bestond de ranking uit: Niels, Martin en Kees.

 

Marathon

De afsluitende marathons varieerden van 1 tot 15 rondes. Voor de allerkleinsten is 300 meter al een hele afstand. De groten komen dan net lekker op stoom. De snelste marathon over 3 rondes bij de heren pupillen 2 werd gereden door Stian. De strijd om plek 2 en 3 was reuze spannend. Finn eindigde net voor Bekir. Klaudia was de snelste dame.

 

Kracht en uithoudingsvermogen

Bij de pupillen 1 was Mare de snelste van zowel de dames als de heren over 5 rondjes. Ze houdt van de langere afstanden en kan daar duidelijk haar kracht in kwijt. Isabel werd tweede, een mooie prestatie aangezien ze geen wedstrijdrijdster is. Bij de heren ging de strijd om plek 1 tussen Tiemen en Matthijs. Met een miniem verschil was het Tiemen die de race won, voor Matthijs. Derde werd Ties. Bij de kadetten ging de strijd over 8 rondes. Daar is een aardig uithoudingsvermogen voor vereist. Eerste werd Amanda die een sterk toernooi reed, voor Iris. Lieke moest Lucas nog inhalen en eindigde op dit onderdeel als derde. De eerst plek bij de heren ging naar Lucas.

 

Masterzet blijft uit

De grootste startgroep waren de junioren B, junioren A gecombineerd met de enige senior en de masters. Joppe wist dat hij alleen kon winnen als hij vanaf het begin volle bak zou rijden. Hij reed daarom al snel alleen weg bij het peloton. Mariska en Jelle lieten dit niet op zich zitten en besloten het gat dicht te rijden. Martine van Veen had het te laat in de gaten en moest de jongere garde laten gaan. Het dappere drietal pakte al snel een rondje op de rest van de deelnemers en gaven dat niet meer uit handen. Jennifer kwam helaas ten val, zodat ze op haar favoriete onderdeel helaas niet de winst kon opeisen. Die ging bij de dames junioren B naar Nerena, voor Nienke. Bij de heren junioren B won Jelle ook zijn derde afstand en was het zilver voor Maik. Hoewel ouders, opa’s en oma’s en vriendjes en vriendinnetjes enorm hun best deden met aanmoedigen was Kees toch bij verre het populairst. Had hij toch slim gedaan; al zijn pupillen uitnodigen om zelf mee te rijden. Konden ze hem meteen mooi naar de finish schreeuwen.

 

Kampioenen

Na nog wat rekenwerk van Gé, Edgar en Sebastiaan konden we naar de prijsuitreiking. Voor alle winnaars was er een mooie medaille. Omdat er enkele gastrijders meededen zag het podium er in sommige categorieën net wat anders uit dan de uitslagen op de verschillende onderdelen doen vermoeden.

DP4: Clubkampioene Isis, Zehra 2e
DP3: Clubkampioene Iris, Linna 2e
HP3: Clubkampioen Ties, Emre 2e, Sebastian 3e
DP2: Clubkampioene Klaudia
HP2: Clubkampioen Stian, Bekir 2e, Finn 3e
DP1: Clubkampioene Mare, Isabel 2e
HP1: Clubkampioen Matthijs, Ties 2e Eervolle vermelding voor gastrijder Tiemen
DKA: Clubkampioene Amanda, Iris 2e, Lieke 3e
HKA: Clubkampioen Lucas
DJB: Clubkampioene Jennifer, gastrijdsters: Nerena en Nienke
HJB: Clubkampioen Jelle, Maik 2e
DJA: Clubkampioene Mariska
HJA: Clubkampioen Joppe
Senioren: Clubkampioen Niels
Masters 60+: Clubkampioen Martin, Kees 2e

Dank en tot de volgende keer!

We hopen dat deze wedstrijden naar meer smaken en dat er het komende jaar nog meer pupillen en junioren meedoen aan de laagdrempelige Ooms Jeugdskeelercup. We hebben gezien dat jullie de verschillende onderdelen allemaal in de vingers, ahum benen hebben. En de volgende keer hopen we ook bij de senioren en masters een drukker bezet veld te hebben zodat ook daar de strijd nog heviger is.

De dag werd afgesloten met een gezellige BBQ. Dank Kirsten en Edgar voor de organisatie en alle hulptroepen die de dag soepel hebben laten verlopen.

En dan zijn er natuurlijk nog de foto’s

https://photos.app.goo.gl/TMiA9QJE4F5bnZdV6


Laat een reactie achter