Slijpcursus avond 2019 (Verhaal 1)

Laat onderaan je reactie achter!

Met de aankondiging dat er een slijpcursus wordt gegeven, komen er altijd vragen naar boven, zoals slijp ik wel goed? Hoe werkt nou zo’n slijptafel? En is mijn slijpsteen wel de juiste? De enige manier om daar achter te komen is om deel te nemen.

Dus woensdag 13 februari was het zover, spullen pakken en op naar het clubhuis van DKIJV. Daar aangekomen even me eigen melden en inschrijven. De warme koffie stond klaar en er was een lekker koekje bij. De start was veel belovend.

Om 20.00 uur namen we allemaal plaats achter een rubber matje waarop de slijptafel kon worden geplaatst. Niet iedereen had een slijptafel bij zich dus er werden een paar reserve tafels neer gezet. Na een paar minuten had iedereen een plekje met slijptafel.

Rob begon met het uitleggen van het materiaal, hierbij werd hij aangevuld door Rein en Kees. Nadat de basis van het slijpen was voorgedaan mochten we het zelf proberen.

Met enige aarzeling werden de eerste slagen gemaakt met de slijpsteen. Maar al gauw gingen we voortvarend te werk. Rob, Kees en Rein liepen rond om te kijken of het goed ging en om tips te geven. Ondertussen werden nog een paar tips in de algemeenheid gegeven over de slijpsteen en de ronding van de schaats.

Na ruim een uur hadden we het allemaal goed onder de knie en lagen er prachtige geslepen schaatsen.  Als hiermee geen clubrecords sneuvelen binnenkort dan weet ik het niet meer.

Met een hoop kennis en kunde over het slijpen zijn we weer huiswaarts gekeerd waar we de kennis in de praktijk kunnen brengen.

Rein, Rob en Kees bedankt voor de leuke leerzame avond een echte aanrader voor als je echt wilt leren slijpen.

Een enthousiaste deelnemer.


Laat een reactie achter