Birgit Radt wint goud, zilver en brons op NK Junioren Shorttrack Leeuwarden

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen weekend 19 en 20 maart vond het Nederlands Kampioenschap Junioren Shorttrack plaats in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Birgit Radt en de zusjes Louisa en Nina Loman vertegenwoordigden DKIJV tijdens deze landelijke finale. Vanwege een blessure kon Iris Kleiweg helaas niet deelnemen aan de wedstrijd.

De zaterdagochtend begon met een serie relays. Aansluitend mochten de drie meiden van DKIJV van start bij de 777 meter kwart finales. En als je zegt kwart finales, dan denk je niet aan spanning en sensatie. Maar dit waren niet zomaar kwart finales. Normaal rij je na een kwart finale ook een halve en een hele finale, het zogeheten ‘all finals’ systeem. Bij een NK is de kwart finale allesbepalend. In dit geval gold; zit je niet bij de eerste drie meisjes, dan lig je er genadeloos uit. Zit je wel bij de eerste drie, dan mag je nog een A- dan wel een B-finale rijden. Gelukkig was coach Antwan er om de rijders er doorheen te slepen. Birgit en Louisa kwalificeerden zich uiteindelijk voor de A-finale. Birgit eindigde derde en won de bronzen medaille. Louisa eindigde vijfde. 

De zondagochtend startte met de 500 meter kwart finales. Birgit en Nina behaalden de A-finale. Birgit won de race en daarmee de gouden medaille. Nina finishte derde, maar eindigde vanwege een penalty als vijfde. In de middag stonden de 1000 meters op het programma. Birgit behaalde wederom de A-finale en won hierbij de zilveren medaille. In het totaal klassement eindigde ze daarmee als tweede. Een hele mooie prestatie, beloond met volkslied, fotosessie en al! Louisa en Nina eindigden respectievelijk zevende en achtste, een mooie prestatie voor eerstejaars junioren C.  

Daarmee komt het shorttrackseizoen bijna tot een eind. De jongste rijders van DKIJV hebben nog een spannend shorttrackweekend in het vooruitzicht met de Arie Ravensbergen Bokaal in Leiden op zaterdag en de finale van de Sebra Cup op zondag in Dordrecht. Veel succes en vooral veel plezier gewenst allemaal! 

Uw verslaggever,
Angela Loman


Laat een reactie achter