Nationaal pupillen toernooi 2022

Laat onderaan je reactie achter!

Twee maanden later dan gepland vanwege Corona vond afgelopen weekend het nationale pupillen toernooi weer plaats in Groningen. Deze wedstrijd staat ook wel bekend als het officieuze Nederlandse kampioenschap voor pupillen. Voor DKIJV stonden Tamar Koolwijk en Stian van Etten aan de start bij de pupillen A.

Tamar werd na een prima rit op de 500 meter in een tijd van 48.31 14e. De 1000 meter liep wat minder, hier werd ze in een tijd van 1.40.73 16e. In het eindklassement werd ze 15e. Een hele mooie prestatie zeker omdat ze pas dit jaar is begonnen met langebaanschaatsen.

Stian begon zijn toernooi met een goede 500 meter in 44.37 dit leverde hem de 5e plaats op. Op de 1000 meter was het podium in zicht. Helaas eindigde hij net als 4e, wel in een nieuw PR van 1.30.13. In het eindklassement leverde hem dit een 5e plaats op.

Voor beide rijders een mooie afsluiting van hun pupillen tijd. 

Pupillen C

Omdat er dit jaar geen tijd was om ook de pupillen C te laten rijden in Groningen hebben deze rijders al op 12 maart in Enschede hun pupillen toernooi gereden. Hier werd DKIJV vertegenwoordigd door Oskar Loman. Met twee mooie PR’s is Oskar uiteindelijk 28e geworden.


Laat een reactie achter