Openingswedstrijd KNSB Cup shorttrack Thialf

Laat onderaan je reactie achter!

De herfst is nog niet begonnen, maar de eerste shorttrackwedstrijd van dit seizoen zit er alweer op. Afgelopen zaterdag 17 september reisden zes DKIJV’ers – Iris, Birgit, Louisa, Nina, Tamar en Stian – in alle vroegte af richting het hoge noorden voor de openingswedstrijd van de KNSB Cup shorttrack. Stian en Tamar waren er als eerstejaars Junior C dit seizoen voor het eerst bij.

Stian kwam naar Heerenveen met een duidelijk doel: de nieuwe limiet voor de StarClass halen. Al in de eerste rit reed hij ruim vier seconden van zijn oude PR af. Met dit nieuwe PR van 1:43.155 op de 1000 m behaalde hij de StarClass limiet van 1:46.00 met gemak.

Ook Tamar reed een mooi PR op de 1000 m met 1:47.494 en was daarmee bijna 9 seconden sneller dan vorig seizoen. Het was nog maar de tweede keer dat ze in een wedstrijd een 1000 m reed, want als Junior D rijd je meestal 500 m en 777 m.

Er zijn ook twee clubrecords gesneuveld. Iris heeft een nieuw clubrecord gevestigd bij de Junioren A en Birgit bij de Junioren B.

Iedereen bleef na de ochtendwedstrijd nog even hangen om in het middagprogramma de toppers van het Nederlandse shorttrack van heel dichtbij te mogen zien rijden. Het was een geslaagde eerste aftrap van het shorttrackseizoen.

Uw verslaggever,

Angela Loman


Laat een reactie achter