Berlijn Inline Marathon 2022

Laat onderaan je reactie achter!

Zaterdag 24 september vond de jaarlijkse Berlijn Inline Marathon plaats. Als afsluiting van het skeelerseizoen reisde een grote groep DKIJV’ers af naar de hoofdstad van onze oosterburen om aan dit evenement mee te doen. Lees hier het vermakelijke en spannende verslag van Jennifer en Serge.

De Voorbereiding (Serge)

Iets minder dan een jaar geleden waren de voorbereidingen voor deze editie al gestart.

Na een grondige evaluatie van de vorige Berlijn reis ben ik tot de conclusie gekomen dat ik daadwerkelijk de reviews van hotels en B&B ’s  moest gaan lezen.

Gewapend met deze nieuwe kennis kreeg ik van de groep een herkansing om dit keer wel een schone overnachting inclusief ontbijt te boeken. Snobistisch dat ik ben sloeg ik al gauw grote gecombineerde slaapzalen met stapelbedden over en kwam uit op een hotel in het oostwesten van de stad Berlijn.

Door deze boeking vroeg in het jaar in te zetten kon ik tien kamers krijgen voor een zeer acceptabele prijs. Voorzien van alle luxe faciliteiten een zeer uitgebreid ontbijt, a la carte restaurant en biergarten. Berlijn in-liners van andere verenigingen wilden wel weten waar wij nou precies zaten. Dat leidde ertoe dat ik een “omerta” heb moeten uitvaardigen, deze zwijgplicht over de hotelnaam en locatie moet er voor zorgen dat er volgend jaar geen Westlandse vlaggen over de hotelbalkons hangen en er voor DKIJV wel gewoon plaats is.

Om te zorgen dat ze bij het hotel echt wel herinneren wie wij zijn benaderde ik onze club hoofdsponsor ANSU.“Ik snap wat je bedoelt, kom maar langs we regelen wel wat“ zei Steef van Adrichem. Een grote vaas met daarin een Vanda Magic Fuchsia werd op de achterbank gezet en in de gordel gehesen en voorzien van een ansichtkaart ”groeten uit Delft”

De reis kon beginnen.

Als donderslag bij heldere hemel liet Thomas Castelijn op donderdagavond via Whatsapp weten ,dat ook hij de reis naar Berlijn zou gaan maken. Op vrijdag zou hij met de trein vertrekken en hij had ergens anders in Berlijn een overnachting geregeld. Door het drukke programma en de afstand hebben we thomas het hele weekend verder niet meer gezien.

De Reis (Jennifer)

Voor velen begon het avontuur am Freitag. Eenmaal vrijdag aangekomen hebben we deze avond genoten van een pizzaatje en wat drankjes achteraf bij de plaatselijke cocktailbar🍾.

Samstag 24 september was dé dag! Naast dat Jenni jarig was, we allemaal genoten hebben van taart en de feestcommissie mooie gepersonaliseerde sokken als verrassing heeft uitgedeeld, was ook de marathon. Het begon te regenen vlak voor de start, maar bij het startschot waren de wegen precies op tijd droog en kon iedereen genieten/sterven tijdens de marathon. Bijna Iedereen heeft het uitgereden!! Trots op allemaal🤩. Hoe iedereen het vond? “Supergaaf”. Alleen Daan was er wat minder over te spreken 😉.


Nog uitblinkende resultaten? Iedereen heeft een supertijd gereden! Wat wel gezegd mag worden is dat het clubrecord 42km door Joppe is aangescherpt naar 1h15 en dat Mariska en Jennifer met hun tijd (beiden 1h17) volgend jaar in startvak A, oftwel de TOP Frauen,  mogen starten!

Alle tijden van de DKIJV’ers.

De Domper (Serge)

Helaas kwam mijn wedstrijd tot een vroeg einde door een stevige val na het 21 km punt.

creperend van de pijn en Achtung! Achtung! schreeuwend naar de passerende en naderende massa inliners, ben met mijn laatste krachten op de graskant gekropen en gerold waar ik even tot zinnen moest komen.

Door omstanders is er een ambulance gebeld waarmee ik naar het ziekenhuis ben gebracht.

In het ziekenhuis trof ik een rijder van ELS met wie ik de wedstrijd had opgereden in het door ons gevormde peloton. Hij had een paar kilometer verderop het asfalt gekust en zat onder het bloed met een gebroken neus.

Bij mij werd een gebroken sleutelbeen geconstateerd en kreeg ook de passende verzorging.

Om een of andere reden heb ik een aantrekkingskracht op ellende,

Ik was in de veronderstelling dat op basis van mijn startnummer het ziekenhuis en organisatie precies weet wie ik ben en passende maatregelen zou nemen, maar dat bleek ijdele hoop.

Zonder mobiele telefoon en portemonnee op zak kon ik niemand bereiken want deze zaten in mijn tas die ik bij de start had ingeleverd.

Alle uitgaande internationale nummers in het ziekenhuis zijn geblokkeerd dus ik kon niemand bereiken. Via een geleend privé toestel van een ziekenhuisbroeder kon ik naar huis bellen, waarna mijn vrouw de groep kon informeren welk ziekenhuis ik nu precies lag en of ze mijn tas bij de start konden ophalen.

Tijdens het lange wachten in pijnlijke onzekerheid en misère had ik alle tijd om te overdenken hoe anders het zou moeten zijn als wanneer zoiets nog eens gebeurd een soort Notfall-Rettungsplan-Protokoll

Om 21:00 werd ik door Annewil en Edwin opgehaald en zonder geld op zak ben ik stiekem het ziekenhuis ontvlucht. Aangekomen in het hotel zag ik hoe de groep het oerdegelijke Duitse Oktoberfest volledig had laten ontsporen.

Mijn inline seizoen was in ieder geval al met klapper afgelopen, en omdat ik de feestavond niet ten volste heb meegemaakt draag ik hier het verdere verslag weer over aan de feestcommissie.

De Afsluiting (Jennifer)

Na de marathon hebben we als groep het Oktoberfest in het hotel meegepakt, inclusief Deutsch eten (denk aan Schweinshäxe en 1L bierpullen).🍗🥨🍻

De feestcommissie had voorafgaand gevraagd of iedereen een foute outfit wilde meenemen, deze waren goed gelukt! Van dirndl-jurkjes bij een paar mannen, een bierhoed tot een felrozes salopette met een colbertje. Ik hoop maar niet dat de Duitsers die het Oktoberfest serieus namen boos op onze carnavaloutfits zijn geworden..

Na 10en zijn er nog een paar naar “verderop” gegaan om lekker te genieten van 1, 2, 3 + drankjes en goed na te denken over de uitganspunten van de Te*#@gpartij!, Hendrik jan zijn politieke partij in oprichting.

Al met al een onvergetelijk weekend met drank, slaaptekort, drank, eten oh en nog een marathon😇.Ook volgend jaar willen we genieten van deze superleuke afsluiting van het skeelerseizoen.

Slotwoord (Serge)

Om dat iedereen volgend jaar weer meegaat hebben we alvast tien kamers gereserveerd en een optie van vier extra kamers genomen.

De wedstrijddag voor volgend jaar is op 25 september 2023 en staat open voor alle leden van DKIJV en gast-trainers vanaf 17 jaar.

Na wederom nieuw pioneerwerk bieden wij.
-Schone overnachting incl. ontbijt.
-een Notfall-Rettungsplan-Protokoll
-Afsluitende feestavond.

De inschrijving is bij deze geopend, stuur een mail naar inline-skaten@dkijv.nl met de #berlin als je mee wilt gaan. Ik ga ook zeker weer mee want ik heb nog wat rekeningen te vereffenen waaronder één van het ziekenhuis.

En die Vanda van Ansu ?

Die is in goede handen bij een hotelmedewerker met een voorliefde voor orchideeën.

De Vanda staat nu prominent zichtbaar bij de receptie van het hotel wachtend op onze terugkeer. want “die bemerkenswerte Gruppe aus Delft kehrt zurück“

De omstanders die mij geholpen hebben zijn teruggebeld en op de hoogte gesteld van de afloop, en ik heb contact gezocht met het ziekenhuis en de rekening is inmiddels voldaan.

Iedereen die vanaf zaterdag met mij zou gaan trainen of op schaatslessen van mij had gerekend zal tot medio november moeten wachten.

Uw verslaggevers,
Serge van der Goes
Jennifer van Leeuwen


Eén reactie op “Berlijn Inline Marathon 2022”

 1. Rina & Rein schreef:

  Beste Jennefer & Serge,

  Wat een leuke weergave van het Berlijn Inline avontuur.
  Voor mij was dit de eerste keer om de marathon op skeelers te rijden.
  Het was vooral genieten van de ambiance, publiek langs de kant, die je naam, die op je dijbeen onder je startnummer groot staat afgebeeld, roept en je aanmoedigt. Vooral op de momenten dat je er een klein beetje doorheen zit werkt dat als stimulator.
  Het hotel was erg goed vooral de lokatie net ten noorden van het zuiden, waardoor wij makkelijk van A naar B konden reizen met de “U” bahn, die gedurende vierdagen geheel gratis was voor de deelnemers.
  Zoals het er nu uitziet en we allemaal gezond blijven zullen we in 2023 weer van de partij zijn. Er zullen zeker DKIJV leden zijn die positief gaan reageren en deze ervaring willen gaan meemaken. We gaan het zien. De organisatie van deze trip geweldig bedankt.

Laat een reactie achter