Ter nagedachtenis aan Menno Boelsma

Laat onderaan je reactie achter!

In de nacht van vrijdag 9 september is voormalig schaatser, shorttracker en oud DKIJV-lid Menno Boelsma overleden aan de gevolgen van kanker. Op schaatsen.nl is een mooi bericht te lezen over de indrukwekkende carrière van Menno. Aangezien hij voor onze vereniging veel betekend heeft, willen we hierbij Rein aan het woord laten voor zijn persoonlijke herinneringen over Menno.

Menno was de jongste zoon van de familie Boelsma. Hij was een zeer getalenteerd schaatser. Al op zeer jonge leeftijd zag je dat hij veel talent had. Vooral op de kortere afstanden kon Menno excelleren. Uiteindelijk schopte hij het tot deelname aan de Olympische spelen. Als sprinter was hij ook zeer succesvol in het shorttrack. Samen met andere DKIJV ‘ers, die nu nog actief zijn, zoals Paul Rutten, Ger Boelsma, Ben van Hagen en Anne Schouten, maakte zij het de concurrentie zeer lastig.

Bij het ontwikkelen van shorttrack schaatsen heeft Menno een belangrijke bijdrage geleverd. Vooral de ontwikkeling van schoenen was hem op het lijf geschreven. Naast zijn schaatscarrière was hij een enthousiast kite surfer. Als ondernemer was Menno ook succesvol. Hij heeft in zijn werkzame leven een ontwerp/tekenburo opgezet en voor veel projecten getekend. Persoonlijk bewaar ik heel fijne herinneringen aan Menno als mens en promotor van het schaatsen en in het bijzonder de Shorttrack sport. Het zal voor zijn gezin zwaar vallen om zijn gemis een plaats te geven. DKIJV wenst Jacqueline en de kinderen dan veel sterkte in de komende tijd.

Voor het volledige bericht op schaatsen.nl kijk je op: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/september/kort-door-de-bocht-1/


Laat een reactie achter