Nieuwe DKIJV wedstrijdrijders gezocht! Pupillen wedstrijd met open inschrijving op 29 januari (20 plekken)

Laat onderaan je reactie achter!

Leuk he? Al die verhalen op de site over snelle pupillen, junioren en senioren die regelmatig hun PR aanscherpen op de Uithof en soms ook op andere banen. Wist je dat al die wedstrijdschaatsers ooit zijn begonnen met een aller eerste wedstrijd?

Eén eerste wedstrijd, vaak een drempelwedstrijd, daar begon het mee. Altijd reden ze die eerste keer een PR. En toen was de vlam ontstoken. Meer wilden ze! Sneller wilden ze! Beter worden! Maar dat niet alleen, het wedstrijd schaatsen is ook uitermate gezellig. Je leert elkaar goed kennen op die vroege ochtenden of avonden in het weekend. En natuurlijk moedigen de talenten elkaar altijd uit volle borst aan. Dat schept een band!

Op zo’n wedstrijd rijd je voornamelijk tegen jezelf. Ben ik sneller dan de vorige keer? Hebben mijn trainingen geholpen? Leer ik van mijn foutjes van de vorige keer? Soms is het antwoord op die vragen ‘Nee’, maar veel vaker is het antwoord volmondig ‘JA!’. En blij en tevreden kun je weer huiswaarts keren.

Die eerste wedstrijd, lijkt soms een hele stap. Maar als je een keer meedoet zul je zien dat het reuze meevalt. En welke tijd je ook op de klok zet, je hoeft je nooit te schamen. Want jij hebt het wel gewoon gedaan!

Aanstaande zondag is er weer een kans om je eerste wedstrijd te rijden. Het gewest organiseert een extra wedstrijd voor pupillen in klasse 6, maar ook 20 open plekken voor pupillen zonder vastrecht of wedstrijdlicentie. Voor slechts EUR 5,- kun je je hiervoor inschrijven (+ eventueel 5.50 voor een KNSB daglicentie). Er wordt een 300 meter en een 500 meter gereden. Een hele leuke kans om een keer zonder druk je wellicht eerste wedstrijd te rijden en PR’s officieel te laten noteren. Let op: de inschrijving sluit donderdag 26/01 en vol is vol.

Volg voor de inschrijving en meer informatie de volgende link:

Aanpassing in het wedstrijdprogramma voor pupillen klasse 6 + open inschrijving pupillen – KNSB Gewest Zuid-Holland (knsbgewestzh.nl)

Deze wedstrijd is natuurlijk ook een goede test voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Mocht bij jou de vlam nou ook ontbranden na het rijden van deze wedstrijd: het vastrecht voor langebaan wedstrijden is nu nog maar de helft van wat je aan het begin van het seizoen zou betalen. Hierover kun je dan contact opnemen met de ledenadministratie.

Wedstrijden gaan altijd onder begeleiding van een DKIJV coach. Voor meer vragen over wedstrijdschaatsen heeft Serge van der Goes zich opgeworpen als vraagbaak. Hij is de trainer van groepje 17 bij het jeugdschaatsen.

Andere kansen dit seizoen om zonder vastrecht een wedstrijd mee te doen zijn:
-11 februari drempelwedstrijd in Rotterdam
-5 maart voorjaarswedstrijd in De Uithof
-26 maart clubkampioenschappen DKIJV
Over deze wedstrijden volgt op zeer korte termijn nog een mailing vanuit het Jeugdschaatsen.

We hopen een aantal nieuwe wedstrijdrijders te mogen verwelkomen de rest van dit seizoen. Jullie zijn van harte welkom!


Laat een reactie achter