DKIJV op het Nederlands Pupillen Toernooi 2023

Laat onderaan je reactie achter!

Vier DKIJV pupillen waren dit jaar geselecteerd voor het Nederlands Pupillen Toernooi! Dit officieuze NK voor Pupillen werd voor de 28ste keer georganiseerd door de vereniging STV Eemsmond. Een enorme eer voor de atleten en even slikken voor de ouders bij de realisatie dat het in Groningen gehouden werd.

Helaas had Zeb zijn plaatsje af moeten staan omdat hij met een blessure kampt, beterschap Zeb! Olen, Oskar en Wende waren wel van de partij op 21 januari jl. Vanaf een uur of 11 in de ochtend stroomde de ontvangsthal van Sportcentrum Kardinge vol met de beste schaatspupillen van Nederland. Het zag er erg professioneel uit allemaal, tot een heus programmaboekje aan toe. Atleten kwamen binnen strak in clubkledij, met daarachter ouders en trainers zeulend met hometrainers, racefietsen, rollerbanken en slijptafels. Wijzelf hadden een schaatstas en snacks bij ons…

Oskar in actie

Na praatjes en lol te hebben gemaakt met bekenden uit de regio, ging om 11:45 de baan open en kon er opgewarmd worden. Om 12:30 kregen de pupillen kans om een half uurtje in te schaatsen. De verwachtingen waren hooggespannen, want we hadden goede verhalen gehoord over het ijs en met een lokale temperatuur van -2 beloofde het goed glij-ijs te zijn. Helaas viel dat een beetje tegen. Er vielen veel druppels van smeltend ijs/hagel/rijp van het dak op het ijs. Precies aan de binnenkant van de bochten, waardoor de binnenbaan meer op een mogulpiste dan een schaatsbaan leek. Vergeef hier het lichtelijk overdreven commentaar van de pupillen, maar duidelijk was dat PR’s niet makkelijk gereden zouden worden.

Olen in het zonnetje

Toen ging om 13:30 de wedstrijd eindelijk van start. De organisatie was goed en het tijdschema was duidelijk en werd gevolgd (dat mag ook wel eens gezegd worden). Vooraf waren er al verhalen dat de jury streng zou zijn, en dat bleek al snel. In de loop van de dag werden er best wat DQ’s bijgeschreven wegens het overschrijden van de baanlijn. Opvallend dat voornamelijk een aantal toppers uit het gewest Zuid Holland hier aan ten prooi vielen! Gelukkig werden DQ’s onze DKIJV pupillen bespaard.

De wedstrijd startte voor alle categorieën van 28 rijders met de 500 meter. Olen, Oskar en Wende reden onder de bezielende coaching van Arthur alle drie een puike race, maar helaas zaten PR’s er niet in. Na de derde baanverzorging van het toernooi gingen de B pupillen verder met een 700 meter, de C pupillen met een 300 meter en ten slotte de A pupillen met de 1000. Oskar reed sterk op de 700 meter, een afstand die je niet vaak rijdt. Mede daardoor verpulverde hij zijn persoonlijk record en kon hij zijn toernooi mooi afsluiten. Wende knalde op de 300 meter ook naar een PR. Als laatste DKIJV’er van het toernooi mocht Olen van start en reed een mooie 300 meter. Helaas kon hij niet in de buurt van zijn scherpe PR komen.

Wende snelt naar een PR

Ik denk dat de 3 DKIJV pupillen erg trots mogen zijn op hun prestaties. Meedoen en goed rijden tegen de beste pupillen van het land. Dat neemt niemand ze meer af!

Uitslagen:

Heren Pupillen B

RanglijstNaam500m700m
24Oskar Loman53.40 (25)01:14.20 (23) PR

Heren Pupillen C

RanglijstNaam500m300m
12Olen Olsthoorn54.81 (13)33.91 (14)

Dames Pupillen C

RanglijstNaam500m300m
18Wende Linnenbank54.16 (18)33.76 (18) PR

Uitzicht vanaf de tribune was top

Je moet er even voor rijden, maar ook uw verslaggever vond dit een prachtige en feestelijke dag op de mooie baan in Groningen. De DJ die voor sfeer zorgde tussen de ritten door was ook erg goed als je van Nederlandstalige feestnummers en levensliederen houdt.

De drie pupillen die deze dag DKIJV vertegenwoordigd hebben gaan zich volgend jaar zeker weer proberen te plaatsen en ik hoop dat dan nóg meer DKIJV’ers hun opwachting mogen maken.

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank


Laat een reactie achter