De kilometervreters van DKIJV

Laat onderaan je reactie achter!

Met zo’n leuk inspirerend verslag over de prestaties van onze lange baanschaatsers kunnen we natuurlijk niet achterblijven met de marathonrijders. Wisten jullie namelijk dat we binnen de vereniging een leuk groepje marathonschaatsers hebben? Echte ‘rondegekken en kilometervreters’!

Als marathonrijder kun je op de Uithof meedoen aan verschillende marathonwedstrijden. Zo heb je bijvoorbeeld de Oomssport marathoncup. Deze marathons worden voor alle categorieën met grote regelmaat georganiseerd en worden aan het einde van het seizoen afgesloten met een finale. Je doet mee aan de competitie als je aan meerdere marathons meedoet en punten scoort. Ben jij een lange baanschaatser die het goed doet op de langere afstanden? Dan moet je een marathon echt eens proberen! Onze marathonrijders zijn zo ook ooit eens begonnen. Op de website van KNSB Gewest Zuid-Holland vind je alle informatie over marathonschaatsen. 

En hoe doen onze marathonrijders het in de competitie?

 CategorieRanglijst Competitie
Pupillen
Wende LinnenbankDPC2
Olen OlsthoornHPC1
Lotte JanssenDPB7
Sara van der GoesDPB9
Oskar LomanHPB 
Tippi VerbreeDPA1
Rune StoelHPA8
Jits van CappellenHPA10
Junioren
Stian van EttenHC1 
Louisa LomanDC2 
Nina LomanDC2 
Bram van der HoevenHC21
Matthijs WijkHB16
Masters
Mariska van ZonDN33
Joppe KleiwegHN32
Niels SchoutenHSB9
Cornel van ZaalHSB6
Niels ButhkerHSB8
Mark VeenstraHSB12
Jasper BorremanHSA7
Herman BankenHSA 
Josry van der MeijsHSA5
Annewil StellooD403
Edwin van LeeuwenH4027
Renate van KoppenD455
Remko LiekelemaH4522
Niels van DoornH459
Martijn CoeveldH457
Rombout LomanH4538
Serge van der GoesH4519
Roland van VelzenH4523
Jeroen KraanH45 
Mark StikvoortH5021
Marco van KoppenH5012
Jan ten HagenH5013
Bart van LeeuwenH5020
Harold van TilH506
Jan Martijn MetselaarH5018
Jeroen LeeringH5024
Stijn van LieflandH5510
Leon van BohemenH6033
Anne SchoutenH6532

Aanstaande zondag 9:00 vindt de finale plaats voor de pupillen. Erg spannend want er zijn wat podiumplekken te verdedigen! De junioren en ouder hebben nog een aantal wedstrijden voor de boeg, waaronder het ZHK.

Uw verslaggever,
Hanneke van der Hoeven


Laat een reactie achter