Podiums voor DKIJV bij de Ooms Marathoncup Pupillen

Laat onderaan je reactie achter!

Zoals eerder op deze site aangekondigd vond op zondag 5 februari de finale plaats van de Oomssport Marathoncup pupillen. Een erg spannende finale, want DKIJV had een aantal pupillen die er goed voor stonden in de klassementen en kans hadden op het podium. Maar ook de DKIJV’ers die geen uitzicht meer hadden op een ereplaats, keken er naar uit om nog één keer acht of twaalf rondjes te beuken.

Alle deelnemers van DKIJV hadden die ochtend al een 1000 meter in benen voor de baancompetitie. Een aantal schaatsers begon zich af te vragen of dat nou wel verstandig was, vertwijfelend kijkend naar hun verzuurde benen. Het was toch wel kort op elkaar. Gelukkig gold dit ook voor de meeste tegenstanders, en na het startsignaal was er weinig vermoeidheid meer terug te zien bij de schaatsers.

Pupillen CDEF

8 stond er op het rondebord voor de C, D, E en F pupillen die als eerste van start mochten. Olen Olsthoorn had al 2 van de 3 marathons dit seizoen gewonnen en de eerste plaats in het klassement kon hem eigenlijk niet meer ontgaan. Toch gaf hij nog één keer alles en kwam na een snelle sprint weer als eerste van de heren over de streep. Een knappe prestatie en die beker is nu dubbel en dwars verdiend.

Olen de beste van de heren pupillen CDEF

In dezelfde race streed Wende Linnenbank mee bij de dames. Na een vierde plaats, een overwinning en een tweede plaats stond zij tweede in het klassement. De eindoverwinning was niet meer haalbaar en ze had een kleine voorsprong te verdedigen op de nummer drie. Haar tegenstanders speelden het tactisch en manoeuvreerden Wende 2 rondes voor het einde naar de ongewenste koppositie. Ze liet zich gelukkig niet kennen en sprintte naar een mooie 2de plaats. Door 0,006 seconde(!) over te houden op de nummer 3 stelde ze hiermee haar 2de plaats in het klassement veilig.

Wende zilver bij de Dames pupillen CDEF

Pupillen A en B

De pupillen A en B mochten hierna van start. Over 12 rondjes konden zij uitmaken wie er vandaag het beste was. Maar liefst 4 DKIJV pupillen namen deel aan deze finale. Tippi Verbree stond er het beste voor. Bij de Dames Pupillen A voerde zij het klassement aan na twee 2de plekken en een overwinning. Haar voorsprong was riant, maar de eerste plek was nog niet zeker. Na een hele sterke race kwam het op een eindsprint aan waar Tippi haar directe concurrent net voor de streep voorbij ging en zo ook de laatste marathon, en nu zeker ook het eindklassement, op haar naam schreef.

Tippi is de nummer 1 bij de Dames pupillen A

Zeb Olsthoorn was een grote afwezige. Hij won de eerste twee races bij de heren pupillen A, maar kon de laatste twee niet aan de start verschijnen. Toch zorgden zijn resultaten uit de eerste helft van het seizoen voor een tweede plaats in het eindklassement. Gelukkig was Olen bereid de beker namens zijn broer in ontvangst te nemen.

Olen neemt de beker in ontvangst voor zijn broer Zeb

De Ooms Marathon Cup

Podium of niet, alle DKIJV marathon pupillen hebben zich dit seizoen van hun beste kant laten zien. Gestreden voor wat ze waard waren in een veld waar het soms wel erg hard ging.

Het is leuk om te merken dat het marathonnen erg leeft bij deze jeugd. Enthousiast worden races voorbesproken en minstens net zo lang nabesproken. Het aanmoedigen van je clubgenoten is een essentieel onderdeel van het proces, want zonder deze aanvuringen rijden ze vast een stuk minder hard.

De eindklassementen van de pupillen:

NaamCategorieEindklassering
Olen OlsthoornHPC1
Wende LinnenbankDPC2
Lotte JanssenDPB7
Sara van der GoesDPB9
Zeb OlsthoornHPA2
Rune StoelHPA7
Tippi VerbreeDPA1

Voor de pupillen A en B zit het marathon seizoen er nog niet op. Op 18 februari wordt de landelijke finale verreden in Kardinge, Groningen. Uw verslaggever kijkt alvast uit naar de verrichtingen die we vanuit het hoge noorden ongetwijfeld doorgeseind gaan krijgen!

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank


Laat een reactie achter