Het skeelerwedstrijd seizoen is geopend!

Laat onderaan je reactie achter!

Voor het gevoel zijn we pas net de ijsbaan afgestapt, maar voor de wedstrijdskeeleraars is het seizoen echt al weer begonnen. De eerste regionale wedstrijden van het seizoen zijn namelijk zondag 16 april verreden op Skeelerbaan Ahoy bij Rotterdam. In dit eerste skeelerverslag van het jaar laten we weten hoe het onze strijders is vergaan in de eerste Oomssport Jeugdskeelercup en Skeelercup-Marathon.


Jeugdskeelercup

In de ochtend werd er begonnen met de Oomssport Jeugdskeelercup. Plaats van handeling was de Rotterdamse skeelerpiste. Voor veel DKIJV jeugd een thuiswedstrijd, omdat hier wekelijks een DKIJV training plaats vindt. En we mogen trots zijn, maarliefst 9 meisjes en 3 jongens kwamen bij deze wedstrijd voor DKIJV uit (kom op heren, daar mag de volgende keer best wat meer balans in).

Hoewel het zomerseizoen deze zondag echt los barste, dacht het weer daar toch anders over. Het was koud, winderig, en de baan was vochtig (of zelfs nat volgens sommigen), dat bemoeilijkte het racen wel een stuk. Ook de ouders die een lange winter hadden uitgekeken om weer een keer in het warme zonnetje te kunnen staan, kwamen bedrogen uit.

Maar het ging natuurlijk om de wedstrijden. Zoals gebruikelijk werd er weer gestreden over 3 onderdelen: de tijdrit, de sprint en een langere afstand, op deze dag een puntenkoers. Voor sommige kinderen was het wat onwennig, deze eerste race weer op skeelers, en voor anderen leek het er op dat ze de hele winter niks anders gedaan. Maar iedereen reed met overgave en lef, het was duidelijk: deze kinderen hadden er zin in.

De finales van de sprint waren weer ouderwets spectaculair. Waarbij het opviel dat in veel categorieën de verschillen erg klein zijn, en dat de verhoudingen voor dit seizoen nog lang niet uitgekristalleerd zijn. Hier komt een mooie en spannende competitie aan!

Het laatste onderdeel, de puntenkoers, liet wel duidelijk zien welke rijders een voorkeur hebben voor de lange afstanden en welke juist niet. De één kwam juichend over de streep om een mooi resultaat te vieren, de ander kwam juichend over de streep om te vieren dat het er eindelijk op zat.

Mooie resultaten werden er ook geboekt. In een aantal sterk bezette categorieën lieten DKIJV’ers zien dat ze mee kun strijden in de top. Speciale melding voor Abel (2de), Lieva Rosa (3de) en Aert (3de) die het podium wisten te halen.

De podiums voor DKIJV: Een mooie 2de plaats voor Abel, Lieva Rosa is terecht blij met haar derde plaats en Aert (“Wie niet mee doet, kun je niet verslaan”) op plek 3

De eindposities van clubgenoten:

NaamCategorieAlgemeenTijdritSprintPuntenkoers
Matthijs van WijkHJB5754
      
Emma van der GoesDJB88109
      
Abel MeijerHKA2132
      
Noa van LeeuwenDKA19191919
Noortje ValkenburgDKA20222118
Valerie CoesmansDKA21212021
      
Sara van der GoesDP14862
Wende LinnenbankDP17937
Isis van EttenDP115141420
Lotte JanssenDP116171913
      
Lieva Rosa BorsboomDP23353
      
Aert van der GoesHP33333

Deze skeeleraars hebben het bal geopend, maar er volgen natuurlijk nog veel meer wedstrijden. En meer DKIJV’ers betekent natuurlijk nog meer gezelligheid, bedenk dus goed of wedstrijdrijden wellicht iets voor jou is.

De volgende Jeugdskeelercup staat gepland op 30 april in Ammerstol. De Jan van der Hoorn competitie (meer geschikt voor beginnende wedstrijdrijders, hier heb je geen licentie voor nodig) start op vrijdagavond 12 mei in Warmond. Neem contact op met de inline commissie als je vragen hebt over wedstrijd skeeleren.

A-finalisten bij DP1. Op de baan voeren ze hevige gevechten, maar naast de baan kunnen ze het prima met elkaar vinden.


Oomssport Skeelercup-Marathon

Nog tijdens de prijsuitreiking van de jeugdskeelercup trokken maar liefst 8 DKIJV-ers (van de 42 deelnemers) de skeelers aan voor de 42 km! De training voor Berlijn is van start! Het streeftijdenlijstje is in bezit van uw verslaggever.

De toppers vertrokken supersnel. Joppe kon meteen aanhaken bij de kopgroep en heeft daarmee de snelste DKIJV rondetijd neergezet.

De strijd om de winst was niet heel spannend. Na een paar rondes al alleen en verder de hele wedstrijd knap alleen op kop won Leon Wenteler.

De eerste DKIJV-ers die over de streep kwamen waren Sebastiaan van Leeuwen en Joppe Kleiweg. Hendrik de Graaf had onbewust een race om de eindfinish van zijn peloton ingezet wat een klein kopgroepje een voorsprong gaf.

Thijs, Annewil en Heleen voerden vooral een strijd met zichzelf en zijn mentaal sterker uit de strijd gekomen. Annewil heeft, heel knap, punten gepakt bij een tussensprint!

Pip reed haar eerste Oomscup en finishte gelijk met Hellen.

Ze kijken allen uit naar de droogtraining waar de core er weer van langs krijgt en de rug het de volgende keer hopelijk nog (of weer) wat beter vol houdt.

De volledige uitslag is hier terug te vinden.

Al met al een veelbelovend begin van de sportzomer op wielen!

Uw verslaggevers,
Lutske Lindeman en Ruud Linnenbank


Laat een reactie achter