Jeugdkamp 2023 : De wereld rond in 3 dagen

Laat onderaan je reactie achter!

Australië, Zuid-Amerika, Noord-America, Europa, Afrika en zelfs Antartica, op elke plek zijn we wel terecht gekomen tijdens het spectaculaire jeugdkamp van 31 maart t/m 2 april. Tijdens deze 3 dagen hebben zowel de leiding als kids genoten van spelletjes spelen, nieuwe vrienden en vriendinnen ontmoeten, gezelligheid en bovenal lekker laat naar bed zonder gezeur van de ouders (sorry papa’s en mama’s) !


Vrijdag

Het kamp begon op vrijdagavond. Terwijl de leiding nog van hun avondeten aan het genieten was, kwamen de eerste paar kinderen al binnendruppelen. Eerst alle luchtbedden opgepompt, de slaapplekken klaargemaakt en vervolgens even chillen beneden. Nadat alle groepen bekend waren gemaakt, begon de eerste opdracht; bedenk een zo goed mogelijk yell met je groepje. Hier was al goed te zien dat de kinderen lekker creatief zijn. Na alle regenkleding uit de koffers te hebben getrokken, gingen de kinderen en leiding het bos in voor de reflectortocht. In het donker en door modderpaadjes werd er gezocht naar verschillende vragen. Welke gozer won 3 afstanden goud afgelopen WK? Wat is het wereldrecord 3km bij de vrouwen? Je moet het maar net weten. De avond werd afgesloten met de beruchte spooktocht. Onthoofde Henk en de moordenaar liepen namelijk ergens rond vlakbij Pinna City en moesten deze nacht gevonden worden. Na veel geschreeuw heeft elk groepje zowel de onthoofde Henk als de moordenaar gelukkig gevonden en zijn er geen extra onthoofde personen bijgekomen.


Zaterdag

Na een kort nachtje, voor zowel de leiding als de kids, werd de zaterdag afgetrapt met de ochtendgymnastiek. Nadat iedereen weer een beetje wakker was geworden, werd er lekker ontbeten. In de ochtend was het alleen maar regen en regen, perfect weer om witte shirts op te pimpen met je eigen groepje. Van een basketbalteam bij Noord-Amerika tot een kangoeroe op het shirt bij Australië, aan alles werd gedacht. Toen iedereen wat trek begon te krijgen, werden er paaseieren door de kids gezocht en vervolgens genoten van de lunch (inclusief paaseieren). In de middag, toen het iets droger werd, was het tijd voor de spelletjesmiddag. Muziekkennis werd getest, skilopen en voetballen kwamen aan bod en de kinderen moesten zelfs met hamers gaan slaan. Over de hamer gesproken, de kids zijn ook goed om deze uit de handen van de leiding te trekken….Na wat vrije tijd brak de avond aan en was het tijd voor patat, lekker smikkelen dus. Dit jaar hadden we niet alleen patat maar ook heerlijke frikandellen en kaassoufflés. De heerlijke snacks zijn gesponsord door het hoveniersbedrijf Edwin van Leeuwen. De junglekleren werden vervolgens uit de koffers getrokken en de bonte avond kon van start gaan. Elk groepje had een act van ongeveer 5 minuten gemaakt met betrekking tot hun eigen continent. Zo deden de kinderen uit Zuid-Amerika de dansmoves van walrus de voorzitter na, was het in Antartica erg Frozen met de sneeuw en werden bij de andere groepen goede dansjes laten zien. De bonte avond eindigde met allemaal springende kids op het ‘Vliegerlied’ en ‘Cowboys en Indianen’. Toen het feest voorbij was, kwam er nog meer chaos om de hoek kijken. Het chaosspel werd uitgevoerd, waarbij de groepjes allemaal verschillende opdrachten moeten doen. ‘Trek alle kleuren van de regenboog aan’, ‘Schrijf een rap’ of ‘Probeer de leiding om te kopen’, een en al chaos dus. Na het chaosspel was het alweer tijd om naar boven te gaan en de oogjes dicht te doen. Verbazingwekkend werd het ook snel stil, waarschijnlijk was iedereen ook best moe (op de leiding na….).


Zondag

Toen was het ineens zondagochtend, met ZON! Na het opruimen mochten de kinderen nog even rennen en stelen met levend kwartet. Na een lekker ontbijtje zijn de groepjes op pad gegaan voor de vossenjacht. 6.90 km lang (check mijn Strava) werd er gezocht naar Vossen die allemaal een vraagje hadden voor de groepen. Sommige vossen zaten verstopt in een boom en sommige waren verkleed als een sneeuwpop, zelfs de wandelaars in het gebied gingen opzoek! Na de wandeltocht was het einde toch echt in zicht. Na de lunch en de prijsuitreiking, gefeliciteerd team Afrika, was het tijd om te gaan.

Naar mijn idee hebben zowel de leiding als de kinderen ontzettend genoten van het kamp! Nu op naar het zomerseizoen en kamp volgend jaar!

Groetjesssss,
De feestcommissie (Mariska en Jennifer)


2 reacties op “Jeugdkamp 2023 : De wereld rond in 3 dagen”

  1. Sebastiaan schreef:

    Leuk stukje @mariska!

Laat een reactie achter