Langs de Line 1: Wedstrijdervaring opdoen

Laat onderaan je reactie achter!

Met veel plezier kondigen we een nieuwe rubriek aan op onze clubwebsite. Na het succes van het samenvoegen van meerdere wedstrijdverslagen in één artikel vorige week, hebben we besloten om een nieuwe rubriek te lanceren: “Langs de Line”. In deze rubriek zullen we regelmatig verslag uitbrengen van de DKIJV-prestaties tijdens inline wedstrijden van de afgelopen week.

In deze eerste Langs de Line behandelen we de eerste Drempelwedstrijd in Rotterdam, de eerste Jan van der Hoorn wedstrijd dit seizoen die ook daadwerkelijk voltooid is en alweer de vijfde landelijke Baan/Weg wedstrijd. Veel leesplezier!

Drempel wedstrijd

(Door Serge van der Goes)

Zaterdag 27 mei

Bij deze wedstrijd was vaste DKIJV verslaggever niet langs de line aanwezig dus bij deze een verslag van de coach.

Als vaste huurder van de skeelerpiste was DKIJV uitgenodigd om mee te doen aan deze gecombineerde drempelwedstrijd van SVR en SIL. Op het programma stond een Onelap, een korte serie en een marathon.

Het doel van een drempelwedstrijd is altijd om iedereen het gevoel te geven wat het is om competitief je eerste wedstrijd te rijden en vervolgens ervaring op te doen om eventueel door te stromen naar een hogere klasse.

Na een dubbele last minute afmelding bleven er zes DKIJV deelnemers over die wel eens een inline wedstrijd wilden proberen. Na intekenen werden de welbekende nummerhesjes verstrekt en liep de spanning op. Bij de prijsuitreiking haalde de organisatie iedereen naar voren en had medailles voor alle deelnemers geregeld. Maar er was ook nog genummerd eremetaal te verdelen.

Lindy Bezemer pakte met haar allereerste wedstrijd gelijk de 1e  plaats bij de meisjes pupillen 3.

Gastrijder Leon Spivakovskyi pakte met zijn eerste wedstrijd voor DKIJV in HVHW kleding de 1e  plaats bij de jongens pupillen 3. Door zijn enorme lengte heb nog wel twee keer gecontroleerd of hij wel in de juiste klasse was ingedeeld maar alles bleek te kloppen.

De enige met wedstrijdervaring Aert van der Goes veroverde de 2e  plaats bij de jongens pupillen 3 en rekende zo af met “het stigmatiserende beeld dat is ontstaan dat ik alleen podium kan pakken door een gebrek aan tegenstanders” aldus Aert.

Bo Dai Schouwink wist helemaal niet wat hij kon verwachten maar ging er toch volledig voor en reed in zijn mooie zondagse pak met alle bijbehorende aerodynamische nadelen toch naar een mooie 4e plek bij de jongens pupillen 2

Emma Post kwam ten val in haar serie en kon deze niet afmaken maar heeft wel alle andere onderdelen afgewerkt. maar klimmen in de einduitslag was niet meer mogelijk en zij eindigde als 8e bij de meisjes pupillen 2.

Door een foutje van de speaker over de laatste ronde moest de serie overgedaan worden. Linna Lang was hier slachtoffer van en iedereen was zo vermoeid van deze extra serie dat niemand nog de energie had om kopwerk te verrichten bij de marathon van 10 ronden. Wat resulteerde in een saaie demonstratie van ronden rijden waarin pas op het laatst wat tempo in de wedstrijd kwam. Maar uiteindelijk toch een mooie 3e plek voor Linna bij de meisjes pupillen 1

Ondanks het feit dat we als gast zijnde gelijk veel prijzen hebben gepakt zijn we nog steeds welkom, Met de kanttekening dat er volgende keer wel herkenbare DKIJV kleding meegenomen moet worden. De deelnemers die nu meegedaan hebben doen direct mee aan een competitie van deze drie wedstrijden.

De volgende drempelwedstrijden staan gepland op:
Zondag 18 Juni
Zaterdag 2 September

Deelname is gratis voor DKIJV leden die zich via inline-skaten@dkijv.nl  aanmelden met de #drempelwedstrijd.

Uw verslaggever,
Serge van der Goes

Jan van der Hoorn Inline Competitie #2 Alphen aan de Rijn (met foto’s)

Een stapje hoger op de wedstrijdervaring ladder vind je de Jan van der Hoorn Inline Competitie. Een laagdrempelige competitie waaraan je kunt deelnemen zonder wedstrijdlicentie, vast beennummer of transponder. Twee weken geleden viel de eerste wedstrijd van het seizoen in Warmond nog letterlijk in het water, maar op vrijdag 26 mei was er boven Alphen aan de Rijn geen wolkje aan de lucht en kon de hele wedstrijd plaatsvinden.

Op de kilometer (!) lange baan van STC Rijnstreek begon de wedstrijd met 2 keer sprinten over 100 meter. De races vonden plaats aan twee kanten van de baan, aan beide kanten spektakel dus!

Het laatste onderdeel was een marathon over, afhankelijk van de categorie, 1, 2, 3, 4 of 5 kilometer. Al snel bleek dat dit voor de minder ervaren jeugd wel erg lange afstanden waren.

Lieva Rosa Borsboom vertegenwoordigde DKIJV bij DP2. Zij had beide 100 meters met overmacht gewonnen. Blijkbaar werkten haar sprintbenen vandaag beter dan haar stayerbenen, want op de marathon eindigde ze als 5de. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 2de plaats overall.

DKIJV gastrijder Thijs Rodenburg (HP1) begon de dag ook sterk met een 1ste en 2de plaats op de 100 meters. Op de marathon zagen we hem zeer tactisch rijden. Ruim 2 kilometer zagen we hem lachend in het wiel van de nummer 3 zitten. Pas met nog een halve ronde te gaan ging hij er eindelijk voorbij. De nummer 2 leek al uit het zicht verdwenen. Maar met een ultieme krachtsinspanning pakte Thijs voor de streep de nummer 2 nog! Ook 2de in het eindklassement.

Wende Linnenbank (DP1) doet mee aan de competitie om meer wedstrijdervaring op te doen. Ze experimenteerde op de marathon door eens een ‘Sara van der Goesje’ uit te proberen. Halverwege de marathon plaatste ze een demarrage met de bedoeling alleen naar de finish te rijden. Helaas werd ze door 2 tegenstanders bijgehaald en verloor uiteindelijk de eindsprint: 3de. Dankzij twee 2de plekken op de 100 meter eindigde ze uiteindelijk overall op de 2de plaats.

In dezelfde categorie reed Livia Vlaar mee. Met de marathon reed ze haar eerst lange afstand onderdeel in wedstrijd verband. Zenuwen waren nauwelijks waarneembaar en ze reed een zeer stabiele race. Ze finishte uiteindelijk knap 7de in een veld van 19 rijdsters. In het algemeen klassement is ze ook 7de geworden.

Bij de dames Kadetten zagen we Noortje Valkenburg deelnemen. Na twee 9de plaatsen op de 100 meter, steeg ze boven zichzelf uit op de marathon. In een race die pas laat echt op gang kwam reed ze in een ijzersterke laatste ronde naar de 5de plaats (waarbij de 4de plek ook nog erg dichtbij kwam). Overall is ze uiteindelijk 8ste geworden.

Uw verslaggever heeft zijn best gedaan een aantal mooie foto’s van de wedstrijd te maken en zijn hier terug te vinden. Er was ook nog een fotograaf mét ervaring, die foto’s vind je hier.

Nog 5 wedstrijden te gaan in deze competitie, waarvan nog 3 vóór de zomervakantie. Mocht je (na bijvoorbeeld de drempelwedstrijd) de smaak te pakken hebben, kijk dan snel of deze competitie iets voor jou is! Je hoeft niet de hele competitie mee te doen, losse wedstrijden kan ook. Overleggen met je trainer kan natuurlijk altijd.

KNSB Baan/weg competitie 5 Wervershoof

Op een nog iets hoger niveau vond op tweede pinksterdag de 5de wedstrijd in de KNSB Baan/Weg Competitie plaats. Abel Meijer en Matthijs Wijk reisden helemaal af naar West-Friesland om op de blauwe piste van Wervershoof hun krachten te laten zien op landelijk niveau.

Abel finishte bij de Kadetten op de 11de plaats en Matthijs bij de Junioren B op de 14de plek.

Oproep

Tot zover de eerste Langs de Line, terug naar de trainingen en op naar de volgende wedstrijd! Mocht jij een keer aanwezig zijn bij een skeelerwedstrijd (als deelnemer of toeschouwer) en lijkt het je leuk hier een verslagje over te schrijven, schroom dan niet en laat dit tijdig weten aan: communicatie@dkijv.nl. Dan nemen we jouw verslag op in de eerstvolgende Lang de Line. Ook tips en foto’s van wedstrijden zijn welkom, maar dan graag via een linkje naar een online locatie.