Short News: Sebra Sport Cup 3

Laat onderaan je reactie achter!

Op zondag 21 januari stond de 3e wedstrijd van de regiocompetitie West op het programma in Utrecht. Er stonden maar liefst 10 DKIJV’ers aan de start: Lindy, Cato, Liv, Sam, Seppe, Dieuwertje, Isis, Maud, Bjarne en Oskar .

Tijdens de regiocompetitiewedstrijden rijden jongens en meisjes door elkaar en wordt er, met uitzondering van de jongste categorie, de junior F, in divisies gereden, die ingedeeld worden op basis van pr’s, zodat er voor iedereen mooie wedstrijden zijn met gelijkwaardige tegenstanders. De junior F, met Lindy, Cato en Liv, reden een kwart finale over 2 rondjes (222m), een halve finale over 3 rondjes (333m) en een finale over 4 rondjes (444m). De overige rijders reden vandaag een kwartfinale, een halve finale en finale over 500 meter. Bij de regiocompetitie wordt er gereden volgens het all-final systeem, waardoor alle rijders in alle rondes in actie komen. De dag werd voor elke divisie afgesloten met een relay over 2000m.

Voor Sam en Liv was het hun allereerste shorttrack wedstrijd, ze reden met veel plezier hun ritten en het lukte hen zelfs al om inhaalacties te plaatsen en ook een val hoort er soms bij. Cato en Lindy hadden de eerdere wedstrijden dit seizoen ook al meegedaan en rijden steeds stabieler en kwamen beiden tot mooie ritten en reden seconden van hun pr’s af.

Seppe plaatste in zijn kwartfinale een hele mooie inhaalactie buitenom, maar raakte daarbij helaas het kussen en kwam ten val. Gelukkig had hij daar niet teveel last van en kwam hij in zijn laatste rit nog tot een mooi pr.

Dieuwertje lukt het inhalen binnendoor steeds beter. In haar halve finale liet ze een paar hele mooie inhaalacties zien.

Maud evenaarde in de halve finale het clubrecord 500 meter van de meisjes Junior E met een tijd van 58.20, op de voet gevolgd door Isis die in haar rit slechts 9 honderdsten daarboven zat. In hun finale ritten waren ze allebei gebrand op een nog snellere tijd. Maud reed in haar rit naar een clubrecord met 58.01. Isis bleef daar net boven, maar reed in de A-finale van de B-divisie wel naar een mooie 4e plaats.

Bjarne had mogelijk nog wat vermoeidheid in de benen van het pupillentoernooi op de langebaan van de dag ervoor en kwam helaas niet tot de tijden die hij anders rijdt. In zijn kwart finale kwam hij daarnaast helaas in leidende positie ten val, waardoor hij daarna in het onderste deel van zijn divisie terecht kwam.

Oskar reed drie mooie stabiele ritten, met een mooie 3e plaatst in de A-finale van de A divisie en een nieuw clubrecord op de 500 meter jongens Junior D van 51.13 als resultaat.

Tussen de wedstrijden door was er vooral ook heel veel gezelligheid in de kleedkamer en op de tribune.

De volgende wedstrijd van de Regiocompetitie zal plaatsvinden op Zondag 4 februari in Alkmaar.  

Uw verslaggever,
Nicoline van der Vaart


Laat een reactie achter