IJskoude EHBO cursus: een impressie

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen weken is er een EHBO cursus voor alle DKIJV trainers (lange baan, inline en shorttrack) georganiseerd en afgelopen zaterdag 20 januari was de dag dat wij (Noa en ikzelf) aansloten bij de cursus.

Deze dagvullende cursus begon om 9:00. Enkele trainers kwamen direct vanuit de Uithof waar zij of al training hadden gegeven of hadden gekregen. Dit keer niet met de groep bij de Uithof een bakkie koffie/thee doen en opwarmen, maar in het clubhuis van DKIJV.

Helaas werkte de c.v. ketel niet mee en was het in het clubhuis qua gevoelstemperatuur kouder dan op de Uithof. Iedereen bleef dik aangekleed en gelukkig hebben we mensen in ons midden die van alle markten thuis zijn, zo ook een c.v. ketel weer aan de gang kunnen slingeren. Ondertussen ging onze EHBO instructrice vol enthousiasme van start. Heel langzaamaan liep de temperatuur in het clubhuis op. 

Tijdens de pauzes wilden velen zich warmen aan de radiator en werden we verrast door een kleine passant. Er zit een heus ijsvogeltje bij het clubhuis van DKIJV.

Wel weer een grappige gewaarwording; als schaatsvereniging als ijskonijnen een EHBO cursus doen met een voorbij vliegend ijsvogeltje. Het thema ijs was overal aanwezig.

Deze leerzame dag van theorie en praktijk (met onder andere reanimeren en het gebruik van een AED) werd afgesloten met een examen waarvoor alle deelnemers zijn geslaagd. 

Laten we hopen dat we deze geleerde vaardigheden niet of zeer weinig hoeven toe te passen.

Annewil en Noa van Leeuwen


Eén reactie op “IJskoude EHBO cursus: een impressie”

  1. Rein van de Velde schreef:

    Wat mooi dat iedereen die heeft deelgenomen aan de EHBO cursus geslaagd is, mede door de instructeur van de dag.
    Het geduld waarmee zij de cursus vorm gaf vond ik erg goed. We moeten niet vergeten dat trainers over het algemeen een goede eigen mening hebben, hoe je dingen overbrengt. voor al de afwisseling tussen theorie en practijk, maakte de lange koude zit verteerbaar.
    Dat er iets aan de verwarming moet gebeuren werd deze dag blootgelegd. Dat ijsvogeltjes zich ophouden in de directe omgeving kan te maken hebben met het feit dat er zich een schaatsvereniging in bevindt, of ,en dat lijkt mij meer het geval dat het in het clubgebouw bijna een ijsvloer gelegd kan worden. Als het ooit komt tot een nieuw clubhuis voor DKIJV, dan in ieder geval vloerverwarming er in. Met of zonder gas.

Laat een reactie achter