Short News: SebraSports cup 5 De Finale – DKIJV wint het clubklassement!

Laat onderaan je reactie achter!

Zondag 18 februari is de finale wedstrijd van de regiocompetitie West verreden in Alkmaar. Alleen de rijders die eerder in de competitie drie of meer wedstrijden hadden gereden mochten starten. Voor DKIJV stonden Cato, Lindy, Maud, Isis, Dieuwertje, Bjarne en Oskar aan de start. Cato en Lindy reden wederom een 222m, 333m en een 444m. De anderen reden driemaal een 500 meter. Er werd afgesloten met een relay.

Cato reed in de B-finale van de junioren F naar een mooie eerste plaats en behaalde daarmee de eerste plaats in het eindklassement bij de meisjes junioren F.

Lindy reed een mooi pr op de 222m, helaas waren twee andere rijders net iets sneller, waardoor zij als tijdsnelsten door gingen naar de eerste groep en Lindy in de C-finale terecht kwam. In de C-finale was er in haar rit helaas wat verwarring, omdat er niet gebeld werd en het ronde bord al op nul stond met ingang van de laatste ronde, omdat er één rijder meer dan een halve ronde voor lag. Lindy stopte hierdoor helaas een ronde te vroeg met schaatsen, gelukkig gleed zij nog wel door in de wedstrijdbaan, miste wel een blokje, en vlak voor de laatste bocht merkte ze dat ze toch nog door moest, helaas verloor ze kostbare tijd om een mooi pr te rijden en werd zij ingehaald vlak voor de finish. Waardoor ze derde werd in de C-finale bij junioren F. In het eindklassement bij de meisjes junioren F werd Lindy 4de, slechts een paar puntjes achter de nummers 2 en 3.

Dieuwertje reed drie keer onder haar pr en scherpte haar pr aan tot 1.00.77 en nadert nu echt de grens van de minuut. In de B-Finale van de C-divisie reed ze naar een 3e plaats en in het eindklassement van junioren D meisjes werd ze 16de.

Maud scherpte in haar halve finale het clubrecord meisjes junior E nog wat verder aan met een tijd van 56.30. In de A-finale van de B-divisie reed Maud naar een mooie 2e plaats. In het eindklassement meisjes junioren E werd Maud 3e.

Isis was in een flinke strijd gewikkeld met een ander meisje voor een startplek voor de landelijke finale over enkele weken. In de kwart finale reden ze direct tegen elkaar en eindigden als 1 en 2, waardoor beiden naar de eerste groep doorgingen. In de halve finale reden ze wederom tegen elkaar en werd er heel hard doorgereden. Haar concurrente kwam in de laatste bocht ten val en Isis reed in een mooi pr naar de 2e plaats, waarmee zij zich plaatste voor de A-finale van de B-divisie en de startplek voor de landelijke finale veilig stelde. In de A-finale van de B-divisie werd Isis 5e en in het eindklassement bij de junioren E meisjes behaalde ze de 2e plaats.

Bjarne won al zijn ritten met grote voorsprong en behaalde zo de eerste plaats in het eindklassement bij de jongens junioren D.

(Foto door Erik Meulmeester)

Oskar won zijn ritten in de kwart finale en halve finale met een mooie voorsprong en reed in de A-finale van de A-divisie naar een 3e plaats.

Aan het einde van de dag bleek dat DKIJV, met maar 7 rijders, het clubklassement had gewonnen en de grotere shorttrackclubs als HVHW en IHCL achter zich liet

Uw verslaggever,
Nicoline van der Vaart


Laat een reactie achter