Short News: Speculaascup in Hasselt, België

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen weekend zijn ook de shorttrackers weer in actie gekomen en ditmaal in Hasselt België voor de Speculaascup. Dit was een 2-daags toernooi. Alle deelnemers kregen bij aanmelden ook een heerlijk stukje speculaas. Van DKIJV reden Sam, Isis, Oskar, Nina, Lousia, Lisa, Tamar en Stian mee.

Voor Sam (junE) was dit pas zijn 3e wedstrijd in zijn sportcarrière en dan al gelijk maar naar het buitenland! Hij reed bij de mini’s en deed het onwijs goed. Hij werd in het eindklassement 6e. Hij had nog geen tijd staan op de 222 en de 333m. Maar tijdens de wedstrijd heeft hij zijn tijden gelijk weten aan te scherpen.

Isis heeft heel goed gereden. 3x in de A-finale! Maar helaas 2 maal 4e waardoor ze net naast het podium kwam. Maar ook heeft zij haar tijden op de 500 en 777m verbeterd. Op de 777 zelfs met 4 sec! En dat is een clubrecord! Tijd: 1:30.123.

Oskar (Jun D) reed maar liefs 2x naar de 3e plaats op de 500m en op de 777meter! Een mooie bronzen medaille voor hem.  Op de 1000 meter heeft hij zijn PR aangescherpt. Ook reed hij de relay (met SVU) en ook daar won hij met zijn team en kwam op de 2e plaats.

Ook Stian (JunC) kwam thuis met een aantal medailles! Hij werd 2e op de 500 meter met PR + clubrecord!!! Hij won de 1000m en als klap op de vuurpijl ook de superfinale (1500). Dat betekende wel dat hij langer moest blijven wachten voor de prijsuitreiking van het eindklassement. Hij kreeg een ‘gouden’ schaats als kroon op zijn prestaties. Dat was het wachten zeker waard.

De meiden Nina (JunB), Louisa (JunB), Lisa (JunC) en Tamar (JunC) reden dit weekend in dezelfde categorie. Omdat er niet heel veel deelnemers waren bij de Jun ABC. Geen prijzen voor de dames maar wel weer een hoop geleerd en veel lol gehad. Zij hadden zich opgegeven voor de relay. Team DKIJV (een goede oefening voor het NK dat over 2 weken is). Zij moesten het o.a. opnemen tegen een team van het KTT. Helaas kwam Tamar ten val en kregen ze ook nog eens een penalty. Het was een spektakel om naar te kijken. Gelukkig kwamen ze wel lachend van het ijs en vonden zij het wel erg leuk om samen te rijden. In de superfinale op de 1500m stonden ze ook nog eens met z’n vieren in dezelfde rit. Louisa kwam vallend over de finish maar reed wel een PR. Hetzelfde gold voor Lisa en Tamar.

Komend weekend reizen Oskar, Lisa en Tamar naar Pontebba, Italië voor de 3e en laatste StarClass van dit seizoen.  Het weekend erna is het NK junioren in Leeuwarden.

Uw verslaggever,
Ester Alewijnse


Laat een reactie achter