Jeugdkamp 2015; gelukkig hebben we de foto’s nog…

Laat onderaan je reactie achter!

Eersel, 6, 7 & 8 maart 2015 – “Afgelopen weekend was een geweldig weekend!”: dat vonden de meeste kinderen die mee zijn geweest met het Jeugdkamp van D.K.IJ.V en D.V.IJ.C. Het begon allemaal op vrijdagavond, met een dubbeldekker die klaar staat om ingeladen te worden en heel veel enthousiaste kinderen die echt niet konden wachten om de bus in te stormen. Het was ontzettend rumoerig. Maar een uurtje later was daar niks van te merken. Hoe de buschauffeur en de kampleiding het voor elkaar kregen om iedereen stil te krijgen is nog steeds een raadsel. Iedereen keek met plezier naar een film die op was gezet totdat we het kamplied even gingen oefenen.

2015 03 bram opening

Bram vertelt wat de groepjes zijn.

Toen Chiel zei dat we er bijna waren, was het echter gedaan met de rust. Een paar minuten later staat iedereen met tassen en koffers te sjouwen, om die vervolgens uit te pakken in een eigen slaapzaal. Dan worden we bij elkaar geroepen, als iedereen aan tafel zit begint Bram te vertellen wat de groepjes voor het komende weekend zijn, groepjes met het thema Sesamstraat. Als dat is gedaan komt er plotseling kampleiding aan met een kar vol met broodjes knakworsten, nou dat ging er wel in! Dan is het tijd voor de eerste activiteit: het Sesamgeluidenspel. Na een uurtje goed luisteren gaan we terug richting het Kamphuis. Eenmaal daar is het al bedtijd. Alhoewel; bedtijd zou je het niet noemen want dat is het nog lang niet voor de meeste kinderen.

Een van de spellen tijdens de spellenmiddag

Eén van de spellen tijdens de spellenmiddag.

De volgende ochtend werden we stipt om zeven uur wakker gemaakt met boxen die op hun hoogste volume stonden, dat is pas lekker wakker worden! Dan is het tijd voor paaseitjes zoeken en daarna voor het ontbijt. Als dat gedaan is, hebben we een paar uurtjes vrij totdat de spellen middag op het programma staat. Die middag waren de leukste spellen uitgezocht: van blikken omschieten tot raden wat voor gebaar iemand maakt, het kon die middag allemaal.

 

2015 03 jeugdkamp bonte avodn

Lekker los tijdens de Dikkie diks-disco (bonte avond).

Dan het avondeten: patat met, jawel hoor, weer knakworsten. Maar ook dit keer was het razendsnel op. Na het eten kon iedereen zich klaarmaken voor de bonte avond. Dit jaar was die leuker dan ooit; het ene na het andere verzoeknummer kwam uit de harde speakers. Na de bonte avond was het koekiesmokkelspel (douanespel) aan de beurt. Wandelen in het donkere bos was voor een paar kinderen toch iets te spannend dus was er ook gewoon begeleiding. Dat hielp wel, want de meeste groepjes kwamen met nog best wel veel cd’s aan. Daarna was er voor de oudste kinderen nog een spooktocht georganiseerd. Die, ook al was die een beetje spannend, toch nog hartstikke leuk was. Na de spooktocht was het weer tijd om naar bed te gaan.  Ook deze nacht was niet bepaalt vroeg beëindigd, want een uurtje of drie kan het wel geworden zijn.

2015 03 jeugdkamp levend stratego

Strategisch spel bij levend stratego.

Zondagochtend was weer begonnen met muziek het leek wel harder dan de vorige ochtend. Dan is het tijd voor het stratego spel. Volgens mij vond iedereen het helemaal leuk. Na het stratego spel was het tijd om te gaan ontbijten; dat hadden we wel nodig want er stond een best wel lange speurtocht op ons te wachten. Die speurtocht was heel leuk, maar het was wel de laatste activiteit. Na de speurtocht werd het winnende groepje bekend gemaakt: ‘de ieniemienies’. De kinderen die gewonnen hadden kregen een chocolade paashaas (die de meeste al snel ophadden). Maar aan elk kamp komt een einde dus ook aan dit kamp. Na een halfuurtje kwam de bus aanrijden die na tien minuten propvol zat met kinderen, koffers, tassen en natuurlijk kampleiding.

De winnaars van het kamp

De winnaars van het kamp

Op de terugweg was niets te merken van al die drukte die er aan het begin van het kamp was. Iedereen was doodstil en er waren zelfs kinderen die in slaap vielen. Na een uurtje of twee in de bus zitten zien we alle ouders die op hun kind(eren) zitten te wachten. Zodra de deuren van de bus open gaan zien we allemaal blije gezichten van zowel ouders als kinderen.Volgens mij heeft iedereen een top weekend gehad!

Uw verslaggever,
Fleur van der Laan

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6129542714260738705?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Nog wat foto’s van het jeugdkamp vind je hier.


Laat een reactie achter