Start skeelerseizoen

Laat onderaan je reactie achter!

Het skeelerseizoen gaat weer beginnen. Net als vorig jaar zijn er voor iedereen weer trainingen op maandag en vrijdag. Daarnaast wordt er voor de fanatiekelingen een extra training op donderdag georganiseerd. Op een aparte skeerlervoorlichtingsavond op 25 maart om 19.30u wordt e.e.a. toegelicht. Voor en na de voorlichtingsavond is er de mogelijkheid om fiets- en skeelerkleding te passen en te bestellen. Daarnaast is het mogelijk om skeelers en beschermmateriaal te kopen en/of huren. Uiteraard hopen we zoveel mogelijk kinderen te mogen ontmoeten in de wedstrijdgroep en alle andere groepen. Klik hier om je af- of aan te melden voor het nieuwe skeelerseizoen!

Trainingsschema skeeleren

Dag Tijd Plaats Voor wie? Eerste training
Maandag 18.30-19.30 Skeelerbaan, Nootdorp Iedereen Voor de wedstrijdgroep op 30 maart, voor de rest op 6 april.
Donderdag 17.30-18.30 Spartaan, Rijswijk Wedstrijdgoep 26 maart
Vrijdag 18.30-19.30 Spartaan, Rijswijk Iedereen Voor de wedstrijdgroep op 27 maart, voor de rest op 10 april.

Wedstrijdgroep
Er zal een wedstrijdgroepje worden gevormd waarin alle fanatieke inline skaters deel kunnen nemen. Op een aparte voorlichtingsavond op 25 maart om 19.30u zal e.e.a. nader worden toegelicht, maar nu staat al vast dat er voor deze groep naast de trainingen op maandag en vrijdag een extra dag training op donderdag zal worden aangeboden. Deze donderdagtraining zal plaatsvinden op de Spartaan en zal gehouden worden van 17.30-18.30 uur. De eerste training is op donderdag 26 maart 2015.

Skeelerinformatie-avond
De skeelerinformatieavond zal op 25 maart om 19.30 plaatsvinden op het clubhuis van de DKIJV. Op de informatieavond wordt het volgende verteld:

– Welk welk materiaal je het beste kunt rijden?
– Gebruik je drie of vier wielen?
– 90 mm, 100 of 110?
– Wanneer gebruik je regenbanden?
– Welke hardheid van de wieltjes is het beste?
– Hoe moet je je skeelers onderhouden?
– Wat doen we op een training?
– Hoe ziet de competitie er uit?
– Wat moet ik doen als ik wedstrijden wil rijden?

Kosten
De kosten voor de training op maandag bedraagt € 24,– voor het gehele seizoen. De training op vrijdag wordt als bonus gratis aangeboden. (Skeeler je dus alleen op vrijdag, dan kost het ook € 24,– ). Voor de training op donderdag vragen wij eveneens een bijdrage van € 24,-. Iedereen die nog niet eerder heeft geskeelerd kan zich aanmelden via onze website. In verband met de extra kosten verzoeken wij iedereen die wil deelnemen aan de wedstrijdgroep dit ook even te bevestigen via onze website.

Aan- en afmelden
We willen graag weten waar we aan toe zijn. Daarom aan iedereen die wil gaan skeeleren de vraag om je aan te melden voor de skeelertrainingen, of als vorig jaar wel skeelerde, maar dit jaar niet meer. Als je niets zegt gaan we ervan uit dat je blijft skeeleren. Er zijn dus een viertal opties:

1. Je gaat dit jaar voor het eerst skeeleren:
Geef op het af- en aanmeldformulier aan wanneer je wilt gaan skeeleren.
2. Je skeelerde vorig jaar al en wilt niet in de wedstrijdgroep
Je hoeft in dit geval niets te doen. We zien je op de training!
3. Je skeelerde vorig jaar al en je wilt wel in de wedstrijdgroep
Geef op het af- en aanmeldformulier aan dat je in de wedstrijdgroep wilt en wanneer je komt trainen.
4. Je skeelerde vorig jaar wel, maar wil dit jaar niet meer skeeleren
Geef op het af- en aanmeldformulier aan

Skeelerambities DKIJV
Zoals iedereen tijdens de algemene vergadering heeft kunnen vernemen wil DKIJV het skeeleren de komende jaren meer op de kaart zetten. De reden hiervoor is dat DKIJV het skeeleren (of door de KNSB inline skaten genoemd) ziet als een serieuze op zichzelf staande sport die zowel los als samen met het schaatsen beoefend kan worden. Daar horen ook hoge doelstellingen en ambities bij.

Zo willen wij zowel de recreatieve rijder, de fanatieke recreatierijder en de regionale wedstrijdrijder als de landelijk rijdende wedstrijdrijder optimaal bedienen. Vorig jaar is er onder de bezielende leiding van Raymond Jansen al een eerste stap gezet die hij door zijn vertrek naar het mooie Apeldoorn helaas niet zal kunnen afmaken. Omdat er binnen onze vereniging toch behoefte blijft onder de fanatieke rijders op trainingen gericht op het goed kunnen deelnemen aan wedstrijden hebben wij twee jonge enthousiaste trainers, Sebastiaan van Oranje en Bram van Schie, bereid gevonden het stokje van Raymond over te nemen.

Fiets en skeelerkleding passen en bestellen
Klik hier voor meer informatie.

Skeelers en beschermmateriaal te kopen en/of huren
Ben de Bruin Schaats- en Skeelersport is aanwezig met met skeelers en beschermmateriaal. Je kunt diverse modellen passen en aanschaffen. Ook zijn er aparte schoenen te huur of te koop.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je mailen naar skeeleren@dkijv.nl.

Namens de Skeelercommissie,
Henk de Vos


3 reacties op “Start skeelerseizoen”

  1. Sonia Gil Fakhir schreef:

    Zijn er beginnende skeeler lessen in de zomervakantie?

    Vriendelijke groet,
    Sonia

    • Henk namens commissie inline skaten schreef:

      Jonge beginnende rijders kunnen zich aanmelden voor bv. een proefles. Helaas hebben wij op dit moment te weinig trainers om dit ook voor volwassenen aan te bieden. In principe proberen wij het trainingsprogramma gedurende de zomer door te laten gaan. Wij zijn nog bezig met het programma en hopen dit maandag 6 juli a.s. definitief te maken.

  2. Henk namens commissie inline skaten schreef:

    In aanvulling op de eerdere reactie:

    Wij hebben onlangs besloten om de trainingen ook weer open te stellen voor volwassenen.
    Kortom: iedereen is vanaf heden (weer) welkom.

Laat een reactie achter