DKIJV -er Jos Koop wint NSK-wielrennen

Laat onderaan je reactie achter!

Schermafbeelding_2011-10-25_om_00.34.46Zondag 16 oktober is Jos Koop met wielrennen Nederlands Kampioen Studenten/Elite geworden. Dit is een geweldige prestatie, op dat niveau wordt er echt niets weggegeven.

Jos gefeliciteerd!

uit: TUDELTA WEEKBLAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT

 

17 OKTOBER 2011 DOOR JIMMY TIGGES – Wtos-renner Jos Koop haalde zondag op het NSK wielrennen in Utrecht de titel Nederlands studentenkampioen binnen.

Als winnaar van de A- en B-amateurs in 2010 startte de 23-jarige student werktuigbouwkunde nu in de hoogste categorie (elite/beloften) als een van de favorieten. Tijdens de race over 80 kilometer (36 rondjes over de glooiende wielerbaan) hield Koop zich lang schuil in het peloton, met in het achterhoofd de wetenschap over sterke sprintkwaliteiten te beschikken. Op het goede moment mengde hij zich in de eindsprint om als eerste over de finish te komen, vóór Patrick Bos uit Amstelveen en Jesper Schipper uit Noordwijk. “Ik ben verbaasd dat ik hier heb kunnen winnen”, sprak de kampioen na afloop. “Ik heb de laatste maand nog maar nauwelijks getraind.”


Laat een reactie achter