Winterduatlon: 1e Krijnen bouw Schaats-Loop Tilburg

Laat onderaan je reactie achter!

Tilburg – Op zondag 11 december organiseren IJsclub Tilburg en de atletiekverenigingen Attila en Tilburg Road Runners voor de eerste keer een winterduatlon in Tilburg. Dit nieuwe sportevenement in Tilburg combineert schaatsen op de Ireen Wüst ijsbaan met lopen op de gemeentelijke atletiekbaan. De twee disciplines worden direct na elkaar uitgevoerd. Na het

afleggen van diverse rondjes op de Ireen Wüst ijsbaan worden de schaatsen in de wisselzone verwisseld voor loopschoenen. Vervolgens loop je naar de atletiekbaan waar het looponderdeel wordt afgewerkt. De finish is op de atletiekbaan. Voor elk onderdeel is deelname in teamverband mogelijk waarbij de ene deelnemer schaatst en de andere loopt. Er wordt om 8.30 uur gestart met de wedstrijd  voor kinderen vanaf 8 jaar waarna diverse onderdelen voor de jeugd volgen. Om 10.00 uur wordt er gestreden in een speciale duo wedstrijd voor deelnemers vanaf 16 jaar. Het evenement wordt afgesloten met een wedstrijd voor de senioren en masters. Voor de tijdwaarneming  wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten die al aanwezig zijn op beide banen, de deelnemers en toeschouwers kunnen hun tijden en afgelegde ronden volgen op de scoreborden bij de ijsbaan en atletiekbaan.
Bij de duo’s zal, ter gelegenheid van deze eerste editie, worden deelgenomen door de twee neven hardloper Greg van Hest en marathonschaatser Bas van Hest.

 

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 4 december, er is geen gelegenheid tot na inschrijving. Alle informatie is te vinden op www.schaatsloop.nl. 


Laat een reactie achter