Skeeler successen in Zwanenburg!

Laat onderaan je reactie achter!

Schermafbeelding_2012-06-23_om_07.37.24Zwanenburg – 16 juni 2012. Op zaterdag 16 juni 2012 was skeelerclub Zwanenburg gastheer op de Wielerbaan “ De Bataaf”  in Zwanenburg voor de jeugdskeelercup.

De rit er naar toe langs Schiphol en tussen de Polderbaan en Zwanenburgbaan deed met het drukke vliegverkeer eerder denken aan “ op vakantie gaan”, maar al gauw streek de trouwe deelnemende elite van de jeugdskeelercup neer bij “ De Bataaf” en werd duidelijk dat er geen vakantie gevierd zou gaan worden.

Het weer was zoals het hoort te zijn in deze tijd, al was het nog aan de frisse kant en waaide er nog een lichte polderwind.

Het aantal deelnemers was weer behoorlijk, de organisatie strak. Er zou immers gestreden gaan worden om een slalom, een tijdrit op 600m en een afvalrace waarbij per categorie deelnemers een verschillend aantal rondjes moest worden gereden.

Aan de start werd duidelijk uitgelegd wat er allemaal op het programma stond en welke delen van de baan er gereden zou gaan worden. De pionnen voor de slalom stonden al klaar, het kon beginnen. Pion omgooien of raken leverde strafpunten op en de jury was onverbiddelijk zo kondigde zij aan en zo bleek later hield zij zich ook hieraan. Ook duwen, trekken etc. In de afvalrace zou zwaar worden aangerekend. Ondanks dat, zo hoorde men later buiten de baan waren er hier en daar toch wat onvriendelijke blikken gewisseld en nogal brede skeeleraars actief geweest. Zo gaat dat in het heetst van de strijd.

Schermafbeelding_2012-06-23_om_07.45.06De jongste deelneemsters beten de spits af. DKIJV met Willemijn, Amanda en Jennifer voorop. Inmiddels zijn de 3 DKIJV dames in de dop al flink ervaren skeeleraarsters en hebben zij over het algemeen weinig woorden nodig en weten wat ze willen. Bij de 600m werd nog even de richting uitgelegd voor de start en het uitrijden na de finish. Zo gezegd zo gedaan.

Willemijn heeft haar onderdelen fantastisch en met een glimlach afgerond en werd in het eindklassement van de dag 2e. Dit leverde weer een mooie medaille voor haar prijzenkast op.

De jongens waren deze dag zwaar in de minderheid.. de DKIJV Boy-zone werd gevormd door Ruben en Hugo U. De heren namen alle tijd voor onderonsjes tijdens de rustmomenten en dan zeggen ze dat vrouwen …

Schermafbeelding_2012-06-23_om_07.46.26Ook de dames in de categorie 9-10-11 hebben de smaak flink te pakken. Naast de “ oud gedienden”  Sara en Mariska deed Kathelijne vandaag voor het eerst aan individuele onderdelen mee en hield zij zich goed staande op alle onderdelen. Sara had helaas wat materiaalpech bij de slalom en belandde op het asfalt. Tot grote schrik van de DKIJV fotografen die er vlakbij stonden. Geschraap en geschuur van beschermers langs het asfalt doen e.e.a. erger vermoeden, maar de schaafwonden werden snel afgeplakt en Sara mocht haar slalom nog even overdoen. Hetgeen haar aan het eind geen windeieren heeft opgeleverd, ze kwam op de 3e plek van de dag terecht en mocht een mooie medaille mee naar huis nemen. Mariska kwam dit keer niet op snelheid, alhoewel haar klassering in het ploegenklassement nog steeds een keurige 4e plek oplevert, dus een off-dagje mag en blijven lachen!

In de afvalrace werden na het eerste rondje door de jury in de baan naar de vijf laatste meiden geroepen dat ze waren afgevallen, helaas riep de jury er een teveel terug.. Het was weliswaar een close finish waarvan ook Fiorella en Elena deel uit maakten, maar Kathelijne hoorde er nog niet bij en had nog een rondje mogen rijden, zo bleek later. Foutje van de jury.. en les geleerd, gewoon blijven doorrijden totdat je je naam door de speaker hebt gehoord.

Het vuurwerk werd pas echt geleverd door de meiden 12-13-14, waarvan Laura, Constanze, Emma en Eva deel uit maakten. De afvalrace was een ware titanenstrijd, meteen al bij de eerste ronde. Helaas vielen Eva en Emma al snel af en moesten ook Constanze en later Laura in de koplopers hun meerdere erkennen.

De Boyzzz deden wat ze kunnen in een sterk deelnemersveld en hebben alles gegeven en hun laatste zuchtje lucht eruit geperst, zichzelf opgeblazen etc. De afvalrace leek in eerste instantie op een recreantentoertochtje.. of was dat strategie.. de heren verdwenen al snel achter het hoge gras.. en het duurde en duurde.. de jury vreesde voor een late doorkomst en finish.. het werd toch spannender en met tussenpozen werd er flink gesprint. Ruben kon in eerste instantie in de afvalrace nog goed aanhaken, maar kon niet op tegen het grote geweld van o.a. de winnaars van de ploegenrit in Honselersdijk.

De dames Van Zuijlen zijn grootafnemers van Hansaplast…. Ook buiten de baan weten deze dames niet van ophouden als het gaat om valpartijtjes en schaafwonden.

De_clubhond_2En dan waren er natuurlijk nog de toeschouwers die elke wedstrijd weer trouw achter het stuur van hun vehikel kruipen en met hun kroost achterin sturen waarheen de TOMTOM hen heen stuurt. Ook de jeugdcommissie was in de persoon van Leon van Bohemen weer trouw langs de kant vertegenwoordigd. En ja.. we hebben een heuse echte Clubhond als mascotte.

En wat is nu mooier dan zoveel ouders bij elkaar te hebben.. ja, dat levert gelukkig weer een nieuwe lichting enthousiaste vrijwilligers op voor het komend schaatsseizoen.

Er werden tijdens de wedstrijd lootjes verkocht voor het goede doel en na de prijsuitreiking in het clubhuis werden de lootjes getrokken en de prijzen verdeeld.

Iedere deelnemer kreeg een mooie bidon mee naar huis als aandenken.

De jury gaf nog een TIP van de dag mee: draag de transponder voorop je enkel, dat scheelt soms net het verschil van een 1000ste van een seconde… dus DKIJV’ers..

De huisfotograaf kreeg zomaar ineens concurrentie van twee andere enthousiastelingen. Het resultaat is te bewonderen op de site van DKIJV, dus ouders en deelnemers… ga er maar eens lekker voor zitten.

Kijk voor de complete uitslagen op: http://www.jeugdskeelercup.nl/site/node/129 .

Volgende wedstrijd is op 30 juni a.s. in Rotterdam. Er wordt dan gestreden om 100 m en een marathon.

Skeeleren is dan wel een individuele sport, maar je kunt in en als een ploeg en individueel veel punten winnen die meetellen voor de uiteindelijk zo felbegeerde Wladimiroff bokaal. De tussenstand is na 16 juni: HVHW 52 punten en DKIJV 46. We zitten de koploper flink op de hielen.

Elke punt telt, dus noteer allemaal alvast vrijdag 31 augustus a.s. in je agenda en schrijf je in voor de wedstrijden die dan op een van de thuisbanen van DKIJV en door DKIJV  worden georganiseerd.

Door: Marion van der Giessen


Laat een reactie achter