DKIJV superteam wint interclub YVZ!

Laat onderaan je reactie achter!

Zoetermeer 26 januari 2013 – Op deze koude zaterdagochtend waren Emma, Roel, Ruben, Sara, Bob, Thomas, Mariska en Willemijn al ruim voor dat het Silverdome in Zoetermeer haar deuren openden bezig met de warming-up. Ja ze hadden er zin in! Op papier mocht het dan een sterk team zijn, ze wilde dit ook zeker op het ijs waarmaken. Willemijndie op het allerlaatste moment aan dit team was toegevoegd voelde zich helemaal op haar plek tussen de meer ervaren rijders(sters). Zij nam de plaats in van Fiorella die op het natuurijs lelijk ten val is gekomen en een nachtje in het ziekenhuis heeft moeten blijven. Ik hoop dat er maar gauw duidelijk mag zijn wat de gevoelloosheid in haar benen veroorzaakt. Heel veel sterkte Fiorella!

Terug naar de wedstrijd. Voor een aantal was het de eerste keer dat ze op deze 250 meter baan reden. Even een paar rondjes inrijden om te voelen hoe de bochten zijn. Willemijn mocht als eerste starten en dat deed ze goed en vol overgave een keurige ronde volgde. Sara mocht als volgde starten dat deed ze en binnen 28.30 seconden zat haar ronde er alweer op. De volgende was Mariska op haar bijna thuis baan ging zij als ware het een shortrack wedstrijd van start. Na 2 super bochten was ook zij als eerste over de meet. Emma de meest ervaren van dit team had een tegenstandster die snel startte maar zij zetten als een speer de achtervolging in en na een spannende ronde finishte ze gelijk. De dames mochten even uitrijden en nu was het de beurt aan de mannen. Bob mocht bij de mannen de spits afbijten. Hij liet zich niet van de wijs brengen toen zijn tegenstander er als een speer vandoor ging en zetten gelijk de achtervolging in en op de meet klopte hij zijn tegenstander. Thomas ging van start voor zijn eerste rit in het Silverdome en dat deed hij goed! Hij was precies een seconde sneller bij de meet als zijn tegenstander. Ruben had een goede start en een goede binnen bocht en een tegenstander die niet voor hem onderdeed en een spannende rit volgde met een finish in 28.20 voor beiden. Dan in de laatste rit over 250 meter, de spanning liep op, want kon Roel ook zijn rit winnen? Het antwoord is ja, dat kon hij! Met een super laatste binnen bocht ging hij zijn tegenstander voor bij.

Na de eerste afstand klonk er in het publiek; wie zijn toch die “witte” doelend op de witte pakken van Roel en Emma zonder de sponsor naam ANCO en de pakken van Mariska en Sara gedoneerd door de Hartstichting. En nu ook de nieuwe coach jacks wit zijn leek het inderdaad op een witte brigade. Het doel was natuurlijk om hier vandaag te staan in onze nieuwe wedstrijdpakken, maar helaas zijn deze nog niet geleverd.

De wedstrijd ging verder met de 500 meter en dat betekend in het Silverdome dus 2 rondes met 2x wisselen. Moet je als coach goed op letten dat je ze de goede baan instuurt. Dat is dus goed opletten, zeker als de ritten vlak na elkaar starten en Sara die maar liefst 2 deelneemsters inhaalt op haar 500 meter. De ritten op de 500 meter waren een kopie van de 250 ritten daar ook iedereen tegen de zelfde tegenstander reed. Ruben had een bloedstollende wissel die net goed ging en nog net op tijd voor het ingaan van de bocht vlak voor de pion de binnen bocht kon nemen. Vijf van de acht kwamen als eerste over de finish.

Nu volgde een mini-marathon. Jongens en meisjes gingen per klasse de baan op voor respectievelijk 4-5-6 en 8 ronden. De jongste mochten als eerste starten. Bob zat gelijk goed van voren en reed goed mee en in de laatste ronde trok hij de sprint aan en won deze net niet. Gelijk met Bob startte ook de Benjamin van het stel, Willemijn. Zij ging de strijd aan met meisjes die niet alleen in leeftijd ruim 1 jaar ouder zijn maar ook in lengte een kop groter als zij. Maar Willemijn ging er voor en reed goed met de andere meisjes mee, met nog een halve ronde te gaan zette ze de sprint in die ze op de meet nipt verloor en zo net geen derde werd. Ik weet zeker dat we van deze dame in de toekomst meer gaan zien. Nu was het de beurt aan Thomas en Mariska. Mariska liet van start af aan zien dat ze weet wat schaatsen is en gaf de jongens het na kijken. Vijf rondes reed ze op kop achter haar een flinke strijd tussen de nummers 2 en 3 die uiteindelijk beide ten val kwamen. Daar had Mariska niets van in de gaten en glansrijk finisht ze als eerste. De Jongens hadden inmiddels de achtervolging in gezet en Thomas sprinten naar de 2de plek. Nu was het de beurt aan Ruben en Sara. Deze twee hadden al wat tactiek besproken. Ruben zou op kop gaan rijden en Sara ging hem volgen en zo gebeuren ook. Dat lieten de andere jongens natuurlijk niet gebeuren en kwamen ook in actie. Er volgde een strijd met buiten het zicht een valpartij van een van de jongens. Ruben ging de sprint aan die hij na een spannende strijd won en geheel in marathonstijl een mooie kontschuiver maakte. Sara finishte vlak achter de 2de jongen. Nu dan Roel en Emma in de baan voor hun 8 ronden. Het word een spannende afsluiter van deze interclub. Roel gaat er vol voor. Spannende ronde volgen waarin hij grotendeels het kopwerk doet. Emma volgt als enig meisje op een kleine afstand. Met nog anderhalve ronde te gaan zet Roel de sprint in en een bloedstollende ronde volgt en op de meet is Roel zijn directe tegenstander net voor. Emma finisht net als Sara als eerste meisje.

Na dit geweld volgt de prijs uitreiking. Dit is voor ons team een ware medaille regen. Met als klap op de vuurpijl ook nog de beker voor de eerste prijs. Jongens en meiden jullie hebben laten zien dat jullie de verwachtingen meer dan waar hebben gemaakt! Ik ben trots dat ik deze koude zaterdagochtend jullie coach mocht zijn.

Een overzicht van de medailles:
Bob 1x goud en 1 x zilver
Thomas 1xbrons 1x zilver
Ruben 1x zilver 1x goud
Roel 2x goud
Mariska 2x goud
Sara 2x goud
Emma 2x goud

Astrid van Zuijlen


Laat een reactie achter