Goud voor Louis op het NK inlineskate in Nijeveen!

Laat onderaan je reactie achter!

Nijeveen, 31 mei 2014 – NK inlineskate –Hollaar, Kruims en Richard Oomen hebben zaterdag als ‘Maple Skate Goud’, hun teamnaam eer aan gedaan met winst op de aflossing voor junioren-B op de NK Inline-skaten Baan in Nijeveen. Voor Louis, lid van DKIJV, was het niet zijn eerste gouden medaille. 

Donderdag belande Louis bij de afvalkoers op de tweede podium plaats. 10 Km puntenkoers.
Vrijdag wist Louis de derde prijs te bemachtigen op de 1000 meter en was zijn team genoot Chris Huizinga hem weer te snel af. Net als Donderdag wist Chris de goudenplak te bemachtigen.

Bij de pupillen jongens stond ook Maurits Overbeek van DKIJV aan de start. Voor Maurits een eerste en hele mooie ervaring om deel te mogen nemen aan een NK. Maurits is in zijn leeftijdsklasse, pupillen, nummer 29 in Nederland op de 1000 meter. Een afstand die voor Maurits eigenlijk te kort is.

Bij de 10 KM puntenkoers was het wel raak voor Louis. Ook bij het inlineskaten dien je de regels te respecteren en in de strijd is dat niet altijd even gemakkelijk zeker als je team genoot je belangen wilt verdedigen en uiteindelijk zelf wordt gediskwalificeerd. Louis zijn ploeggenoot en rivaal, Chris Huizinga miste dus het goud op dit onderdeel. De gouden plak werd toebedeeld aan Louis!

Zaterdag was Chirs Louis net weer te snel af op de 500 meter. Louis werd op dit onderdeel 4de en Chris eerste.
We kunnen spreken van een succesvol en geslaagd NK!

Michel van Zuijlen


Eén reactie op “Goud voor Louis op het NK inlineskate in Nijeveen!”

  1. Leon schreef:

    Louis,

    gefeliciteerd met het resultaat, we zijn trots op je.

    Leon van Bohemen
    vice voorzitter DKIJV

Laat een reactie achter