Nieuw Skeelerseizoen: door weer en wind!

Laat onderaan je reactie achter!

Rijswijk, 26 maart 2015 – Na een succesvolle introductie-avond is het op donderdag 26 maart dan eindelijk zover: de start van een nieuw skeelerseizoen. Bijzonder dit keer is het feit dat er een nieuwe wedstrijdgroep is opgestart, onder leiding van Sebastiaan Oranje en zijn trainingspartner Bram van Schie. Een ander nieuwtje, namelijk dat de skeelertraining van de wedstrijdgroep altijd doorgaat, dus ook bij regen, doet de weergoden besluiten dit maar eens uit te testen. En warempel, hoewel de kalender toch aangeeft dat de lente inmiddels begonnen is, heeft het weer meer weg van een druilerige winterdag. Volgens buienradar zelfs met een gevoelstemperatuur tot -5 graden.

Wie komt er dan nog af op deze training om het heugelijke feit van de start te vieren? Hoewel ik even vreesde dat alleen Fiorella en Fabian aan de start zouden verschijnen bleken Amanda en Jennifer ook van de partij. Ik kreeg zelfs nog een telefoontje van Bram Overbeek (vader van Maurits) om te vragen of het nog wel doorging omdat zijn schoonvader tevergeefs voor het hek had gestaan. Helaas te vroeg vertrokken want net voor 17:30 uur was iedereen, behalve Sebastiaan aanwezig. Sebastiaan die vast zat in het verkeer kwam nog geen 2 minuten later waardoor iedereen met nog geen 5 minuten vertraging op de baan present stonden voor de training.

Een beetje onwennig, zowel door de regen als door de nieuwe trainer, ging iedereen driftig aan de slag om bv. op één been te slalommen en andere evenwichtsoefeningen te doen. De regengoden hadden inmiddels gezien dat het ons menens was en besloten, omdat wij toch niet meer te weren waren, het verlies te erkennen. De regen stopte. De training verliep vervolgens naar wens. Sebastiaan gaf na afloop nog de verbeterpunten door (bv. toch uitkijken naar een andere baan i.v.m. het goed kunnen oefenen van de bochten) en iedereen maakte zich op voor de volgende training een dag later.

Mede door het mooiere weer kon deze training zich verheugen in een grote belangstelling, waardoor geconcludeerd kan worden dat de vooruitzichten op veelbelovend seizoen gunstig zijn. Een mooiere start kan je bijna niet wensen.

Uw verslaggever,
Henk de Vos

 

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6131301722919077921?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]


Laat een reactie achter