jeugdskeelercup te gast bij Otweg

Laat onderaan je reactie achter!

Boskoop – 23 mei 2015. Een week na de start van de jeugdskeelercup vindt de tweede wedstrijd plaats. Deze keer op de nieuwe skeelerbaan van ijsclub Otweg te Boskoop. Een 320 meter baan met het clubhuis in de bocht. Steeds weer een verrassing wie hier als eerste achter vandaan komt. Net als bij de eerste wedstrijd zit het weer niet mee. Het miezert in de ochtend waardoor de pupillen 2, 3 en 4 hun programma op een natte / opdrogende baan afwerken. De pupillen 1 en ouder hebben wat meer geluk; het middagprogramma start als de baan voor een deel droog is. Het programma bestaat vandaag uit een tijdrit, series en een afvalkoers. Vooral bij het laatste onderdeel wordt er spannende strijd geleverd.

Deze tweede wedstrijd is DKIJV wederom goed vertegenwoordigd; 14 stuks van de 76 in totaal. Hugo en Hidde zijn er deze keer weer bij. Zij rijden dit jaar ook De Oomscup marathoncompetitie. De jeugdskeelercup wedstrijdonderdelen zijn hierop een welkome afwisseling; kort en snel werk. In beide cups doen ze overigens erg goed mee. Hugo is vandaag de allerbeste in zijn klasse en Hidde volgt op kleine achterstand. De snelheden van beide zijn eigenlijk te hoog op de krappe baan, zeker op de paar natte plekken.

Vandaag staat er plotseling een nieuwkomer op de deelnemerslijst pupillen 3…Birgit Radt. Ondanks dat ze bijna geen skeelertraining heeft gevolgd wil ze graag wedstijden meerijden. En dat gaat helemaal niet slecht, geen laatste plaats voor deze dame. In de series komt ze pijnlijk te val, maar als echte bikkel staat ze bij de afvalkoers weer aan de start.

Floor van der Stap is de verrassing van de dag. In haar tweede (!) wedstrijd laat ze zien te beschikken over snelheid, techniek en doorzettingsvermogen. Bij zowel de series als afvalkoers vecht ze zich met een nette schaatsslag naar knappe 5de plaatsen in het sterke deelnemersveld. Van haar gaan we zeker meer horen! Kathelijne en Fiorella rijden goed maar net onder hun niveau: herstel en een off-day. Ze worden 3de en 5de. Jennifer levert strijdt op haar niveau. Ze eindigt netjes op de voor haar maximaal haalbare 10de plaats. Dit geldt ook voor Amanda die tussen de niveaugroepjes in valt. Lieke laat het op de natte baan wat liggen. Overeind blijven is het doel. Haar zusje Mare rijdt zichzelf naar een knappe 5de plaats. Rafael neemt vandaag revanche en eindigt op de derde plaats. Vooral het korte snelle werk ligt hem goed.

Bob, Fabian, Jelle en Maurits laten mooie dingen zien maar zijn niet constant over alle onderdelen. Een prima tijdrit wordt bijvoorbeeld gevolgd door een matige serie. Fabian laat zich in de afvalkoers verrassen door Jelle. Puntje voor de training. Bob is vandaag de sterkste DKIJV-er met een 5de plaats. De rest eindigt in de middenmoot. Thijs doet goed mee in zijn klasse maar komt nipt tekort voor een podiumplek.

Volgende wedstrijd is het Zuid Hollands Kampioenschap voor de leeftijdscategorieen pupillen 1 t/m 4, kadetten en junioren B. Deze wordt verreden 7 juni op de 333 meter skeelerbaan van IJs- en SkeelerClub Lisserbroek. Meldt je dus aan!
Meer informatie; http://www.knsbgewestzh.nl/inline-skaten/nieuws/13383/

Skeelercoach op krukken,
Sebastiaan van Leeuwen

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6155090992768434865?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 

 


Eén reactie op “jeugdskeelercup te gast bij Otweg”

  1. Antwan Radt schreef:

    De Jeugdskeelercup bestaat uit wedstrijden waar je ook ‘voor een keer’ aan kunt meedoen, je hoeft dus niet de hele competitie te rijden. Het zijn ook wedstrijden die voor iedereen leuk zijn; je hoeft dus echt niet bij de wedstrijdgroep te trainen om hier ook een keer een heel sportieve en gezellige dag aan te beleven. Kies gewoon een wedstrijddag waarbij de weersvoorspellingen oke zijn (…) en neem wat lekkers mee, en je familie, en geniet van een fijne sportdag met elkaar.

Laat een reactie achter