Drempelwedstrijd: genoten van al dat Delfs blauw op het ijs

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – Op vrijdag 23 oktober stond de eerste drempelwedstrijd van het seizoen op het programma. Traditiegetrouw georganiseerd door HVHW. Ruim 100 schaatsers stonden in alle vroegte te trappelen van ongeduld. Minstens zoveel ouders, grootouders en andere supporters stonden de slaap uit hun ogen te wrijven langs de kant. Ervaren ouders met thermosfles, de iets minder ervaren ouders zich afvragend waar ze op hun vrije dag of voor hun werkdag aan begonnen waren.

Op het ijs kinderen met combinoren, vaste noren en klapschaatsen. Kinderen met snelle wedstrijdpakken, salopettes, trainingsbroeken of gewoon in spijkerbroek. Schaatsers met snelle brillen of met een mooie ijsmuts op hun hoofd. Allemaal klaar voor hun, misschien wel eerste echte, wedstrijd.

Onder al die 100 deelnemers maar liefst 20 DKIJV-ers. De een deed mee om een persoonlijk record neer te zetten of aan te scherpen. Een ander deed mee om de prijzen. DKIJV verzamelde op deze ochtend behoorlijk wat eremetaal.

Bij de jongens pupillen F reden Guus Doodeman en Casey Westeijn mee. Zij reden 2 x een 100 meter. Beide reden een goede eerste 100 meter maar daarna een stuk snellere 2e 100 meter. Compliment voor de jongste deelnemers van DKIJV.

Bij de meisjes pupillen E een DKIJV winnares! Mare Rieff was 2x de veruit de snelste op de 100 meter in haar categorie en dus goud voor haar. Er had zeker nog een medaille in gezeten voor DKIJV. Birgit Radt reed de 2e tijd op de eerste 100 meter. Helaas viel ze op de 2e 100 meter waardoor ze een medaille mis liep.

Justin Pasman reed bij de pupillen E. Hij werd in de einduitslag 9e. Op de 2e 100 meter reed hij maar liefst 0,6 seconde sneller dan op zijn eerst 100 meter. Hij heeft zich persoonlijk dus flink verbeterd.

De pupillen D en C reden een 100 meter en 300 meter. Amanda van Leeuwen was bij de meisjes in een felle strijd verwikkeld voor de eerste plaats met HVHW rijdster Amber van de Meijde. De 100 meter won Amanda. Bij de 300 meter Amber. Amanda sleepte hierdoor de zilveren medaille in de wacht.

Maar liefst 3 deelnemers van DKIJV bij de pupillen D jongens . Jesse Westein, Luuk Doodeman en Daan Erens streden om de medailles. Luuk was de snelste DKIJV-er op de 100 meter, Jesse op de 300 meter. Jesse won daardoor de zilveren medaille. Luuk won de derde plek. Daan werd, na een keurige 100 en 300 meter, 5e.

Lieke Rieff en Iris Kleiweg reden bij de meisjes pupillen C. Iris leek de meeste kans te maken op een medaille. Na haar 100 meter stond ze op een 4e plaats met uitzicht op een bronzen medaille. Helaas viel zij op de 300 meter en zakte zij weg naar de 8e plaats in het algemeen klassement. Lieke reed een degelijke 100 en 300 meter en werd hierdoor 7e.

Bij de jongens pupillen C een gouden medaille voor Rafael Kaldenbach. Het verschil met HVHW rijder Niels Ras was miniem maar genoeg voor de eerste plaats. Sam Stevens kon niet mee doen om de prijzen maar reed voor wat hij waard was. De concurrentie was te sterk.

De pupillen A en B reden een 300 en 500 meter. Manu op ten Berg maakte, zo denkt de schrijver, haar debuut bij het wedstrijd schaatsen. Dan is het rijden van een 500 meter niet alleen best lang maar ook ingewikkeld met het wisselen van baan. Ze hield zich goed staande en had er zichtbaar plezier in. Ze werd uiteindelijk 7e. Jennifer van Leeuwen reed keurig en was zelf tevreden. Helaas viel ze buiten de prijzen. Voor het eerst onder de minuut op de 500 meter. Een PR!. Floor vd Stap was bij de B pupillen zowel de snelste op de 300 als de 500 meter. Floor reed ook een persoonlijk record op de 500 meter. Een terechte eerste plaats dus.

Maar liefst 14 deelnemers bij de jongens pupillen B. Het grootste veld van de dag. Twee DKIJV-ers Jarno Middendorp en Fabian Radt. De tegenstand was groot en te sterk voor Jarno maar met een big smile reed hij zijn races. Fabian reed een PR op de 500 meter. Hij was met afstand de beste op zijn beide races en won dus goud.

Bij de pupillen A meisjes weer 2 DKIJV-ers. Kathelijne vd Giessen en Karlijn Wolters. Karlijn streed in de achterhoede van deze leeftijdsgroep maar werd verdienstelijk 9e. Kathelijne reed haar beste seizoenstijd op de 500 meter en werd afgetekend eerste.

Jelle streed bij de jongens pupillen A om de eerste prijs. Zijn PR op de 500 meter was uiteindelijk goed voor een tweede plaats. Sommige rijders hebben nu eenmaal een kanon voor zich die maar moeilijk te verslaan is. Bij Jelle zie je dat hij een enorme progressie maakt. Op het moment van dit schrijven is zijn PR op de 500 meter al weer flink aangescherpt.

Gefeliciteerd met jullie prestaties.

Maar liefst 3 coaches op het ijs. Kees Hoek, Sebastiaan van Leeuwen en Otto de Fraiture. Zij waren er voor bemoedigende woorden, technische tips en allerlei andere vragen. Heren bedankt.

Als supporter langs de ijsbaan heb ik weer genoten van al dat Delfs blauw op het ijs. Het leukste vind ik persoonlijk de manier waarop met elkaar wordt warm gelopen, warm geschaatst, meegeleefd, geouwekletst en hoe de DKIJV-ers elkaar aanmoedigen.

Het was weer Topsport!!

Rob Kleiweg.

bijlage: Drempelwedstrijd_2015_-_Uitslag


Laat een reactie achter