Aan alle jeugdschaatsers van DKIJV en DVIJC

Laat onderaan je reactie achter!

Meet jezelf tijdens wedstrijden, ga uit je dak op kamp, geef je kinderfeestje gewoon op het ijs en leer zelf je schaatsen slijpen! De komende maanden zijn er allerlei activiteiten voor jeugdschaatsers (en soms valt er een les uit). Hieronder vind je een aantal data voor in je agenda (én in die van jouw ouders). 

Kalender

Zaterdag 30 januari GEEN jeugdschaatsen
Woensdag 27 januari 1e slijp cursus
Woensdag 3 februari 2e slijp cursus
Vrijdag 26 februari Voorjaarswedstrijd
Zaterdag 19 maart GEEN jeugdschaatsen
18 – 20 maart Spectaculair jeugd KAMP
Zaterdag 26 maart Mini-Elfstedentocht
Zondag 27 maart DKIJV clubkampioenschap
xx maart DVIJC clubkampioenschap
xx april Eerste skeeler training

 

30 Januari GÉÉN jeugdschaatsen

Op 30 januari, gaat de jeugdschaatsles NIET door omdat er op de Uithof een Nationaal Junioren Sprint Kampioenschap wordt gehouden.

Kom kijken. De schaatsers die hieraan meedoen, zijn iets ouder dan jij en het zijn snelste schaatsjunioren van Nederland.

Of … 1 van onze 17 trainingsgroepen gaat op deze dag aan 1 van de andere evenementen/activiteiten op de Uithof meedoen. Als je ook iets dergelijks voor jouw groepje wilt organiseren, kun je van ons de namen en e-mail adressen van de kinderen in jouw groepje krijgen.

 

Woensdag 27 januari of 3 februari a.s.: workshop schaatsen slijpen

Op deze 2 woensdagavonden wordt door Rein van de Velde en Rob Veldhoven in ons clubhuis (Sportring 8) een workshop ‘schaatsen slijpen’ verzorgd. Eerder is hierover al een mail gestuurd. De cursus begint om 19.30 uur. Deelname kan door middel van vooraf inschrijven. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

 

Vrijdag 26 februari: voorjaarswedstrijd

Dit is de laatste wedstrijd uit de serie van 3 pupillen-wedstrijden.

Op 31 december hebben we onze “Oudejaarswedstrijd” gehouden. Hieraan deden veel kinderen van DKIJV en DVIJC mee, totaal 90 enthousiastelingen net als jij die vroeg uit de veren waren op deze laatste dag van het jaar. Over deze 3 wedstrijden wordt een competitie opgemaakt, met mooie prijzen.

 

Zaterdag 19 maart GÉÉN jeugdschaatsles

Deze les valt (net als vorig jaar) uit. We gaan nog wel een vervangende les (door-de-weeks) organiseren. Hierover hebben we nu echter nog te weinig informatie beschikbaar. Zodra we daarover meer weten zullen we je dat laten weten.

 

18 – 20 maart Spectaculair jeugdkamp

Het jeugdkamp wordt dit jaar in het weekend van 18 – 20 maart georganiseerd. Dit mag je gewoon niet missen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Schrijf de datum alvast in je agenda. Binnenkort start de inschrijving.

 

26 maart Mini-Elfstedentocht

Het jeugdschaatsseizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met de Mini-Elfstedentocht op De Uithof. Meer informatie volgt binnenkort.

 

27 maart DKIJV Clubkampioenschap

De dag na de Mini-Elfstedentocht wordt op 1e paasdag, begin van de avond, het DKIJV Clubkampioenschap gereden. Eigenlijk verwachten we dat alle jeugdschaatsers (met name de hogere groepen) hieraan meedoen.

 

xx maart DVIJC Clubkampioenschap

De jeugdleden van DVIJC worden hier apart over geïnformeerd.

 

xx April, 1e skeeler training

De datum staat nog niet exact vast, maar na het afsluiten van het winterseizoen, nemen we eerst een paar weekjes rust. In de 2e helft van April gaan we dan weer “op wieltjes verder”.

Je krijgt hierover nog nadere informatie, maar ………..  als je jarig bent en je hebt ze nog niet, kun je altijd een paar skeelers voor je verjaardag vragen.

 

Spreekbeurt pakket

Zoals we eerder hebben bericht, hebben we een “Speekbeurt pakket”.

Als het leuk vindt kun je een spreekbeurt over “Schaatsen bij DKIJV” houden. Het pakket kun je aanvragen bij Dick Bakker (trainer van groep 6, e-mail).

 

Kinderfeestje tijdens het jeugdschaatsen

Wil jij een keer een kinderfeestje op het ijs geven? Dat kan bij DKIJV!

Tijdens de zaterdag les (18.30 – 19.30 uur) kan je met je beste vriendjes en vriendinnetjes  je kinderfeestje op het ijs geven. Dick en Gitta organiseren dat dan voor je. Als je hier meer over wilt weten stuur dan een mailtje naar Dick.

 

Gevonden voorwerpen

Regelmatig blijft er iets na de jeugdschaatsles liggen op de tribune waar we ons omkleden. Handschoenenen, schaatsbeschermers en mutsen. Dat doe we dan in een plastic tas waar je dat kan terugzoeken. Bij de jeugdschaatsles van 16 januari is er een winterjas met sleutels blijve liggen (zie foto):

Gevonden voorwerp

Als die bekend voorkomt, meldt je dan even bij Leon (06-54260821, jeugd@dkijv.nl)

Met vriendelijke groet

Leon van Bohemen
DKIJV Jeugdschaats coördinator
jeugd@dkijv.nl
06-54260821


Laat een reactie achter