Schaatslessen tijdens Winters Delft

Laat onderaan je reactie achter!

Van 16 december tot 16 januari was het één en al ijspret aan de Schoemaker Plantage in Delft. DKIJV heeft in deze periode wekelijks voor schaatsbegeleiding gezorgd. We kunnen na afloop van een succes spreken, hoewel de locatie van deze editie van het tijdelijke schaatsbaan ver van de binnenstad en ver van de bewoonde wereld was.

Dichtbij een kinderrijke wijk als Emerald heeft ervoor gezorgd dat het tijdens de kerstvakantie en op de woensdagmiddagen gezellig druk was.

De eerste woensdagmiddag was redelijk rustig en hebben Arno en Kees tweemaal een les van een uur gegeven voor ongeveer 12 kinderen. Dit gebeurde op een afgesloten gedeelte van de ijsbaan. Het grote voordeel is dat het andere publiek niet dwars door je les heen schaatst en dat de ouders buiten de baan kunnen toekijken.

De tweede woensdagmiddag waren we gelukkig met vier personen: Martine, Winand, Serge en Kees, want de toeloop was chaotisch groot wat erg leuk en ontzettend gezellig was.

De laatste woensdagmiddag vond ik zelf de succesvolste. Hierbij hadden we de hulp Fiorella, Jan Martijn, Thijs en Otto, die met z’n vieren een prima schaatsles hebben gegeven: twee man voor de kleintjes en twee man voor de iets grotere. Dat gaf mij (Kees) de gelegenheid om de toekijkende ouders van folders te voorzien en een uitleg te geven over jeugdschaatsen, proeflessen en DKIJV.

Op 10 januari hebben Jan en Peter van Schie, Arno Haring en Kees Hoek geassisteerd bij de schaatsclinic van de KNSB onder leiding van Barbara de Loor. Dit waren schoolklassen met leraren als begeleiding, dit gaf ons wel de gelegenheid om te folderen.

Op 11 januari begeleidden Bas van Weerden en Diede Dwars (beide KNSB), Jan en Peter van Schie en Michel de KNSB Shorttrack clinic op de ijsbaan van Winters Delft.

Onze gediplomeerde trainers leerden de aanwezige kinderen de beginselen van het shorttrack. Het voordeel van shorttrack is dat de kinderen in staat waren om al heel snel pootje over te leren. Enkele talentjes en enthousiastelingen hebben een Shorttrack stage bij DKIJV gewonnen om 4 keer aan echte shorttracktrainingen mee te mogen doen.

Achteraf gezien zijn de mogelijkheden die we bij deze editie van de schaatsbaan hadden veel beter en effectiever dan op de Beestenmarkt. Dit komt vooral ook door de eigen ruimte om les te geven. Het aantal aanmeldingen voor proeflessen is tot nu toe 12 kinderen en we verwachten er nog zeker meer.

Volgend jaar zeker weer!!

Kees Hoek


Laat een reactie achter