Shorttrack spektakel op de Vechtsebanen in Utrecht.

Laat onderaan je reactie achter!

21 januari 2017 – Team DKIJV onder leiding van Antwan bestond deze keer uit Fabian, Rafael, Birgit, Iris en debutant Max van Gemert. De wedstrijd in Utrecht bestaat uit twee dagdelen. In de ochtend de pupillen en ’s middags de junioren en masters. Anne rijdt in de middag als enige DKIJV-er mee. Ondergetekende is alleen getuige van het ochtend deel.De DKIJV pupillen zijn vandaag verspreid in 3 divisies: Fabian in de A-divisie, Rafael en Iris in de B-divisie en Birgit en Max in de D-divisie. De rijders krijgen wel wat meters voor de kiezen: een eerste heat van 500 meter, een halve finale van 777 meter en de finale van 1000 meter. Dat is individueel maar als uitsmijter nog een relay van 2000 meter maar dan wel in een team van 4.

Fabian bijt de spits af namens DKIJV. Hij rijdt met de snelste jongens en meiden van de dag mee. Op de 500 meter wordt hij met 1 honderdste verschil 2e in zijn heat. Op de 777 meter wordt hij derde maar kwalificeert zich wel voor de A-finale in de A-divisie. Het wordt een spannende finale waarbij Fabian uiteindelijk 3e wordt met een mooi PR.

Iris en Rafael besluiten tot een onderlinge strijd. Op de 500 meter rijden ze niet in dezelfde heat maar strijden ze beiden wel voor een PR. Rafael is 3-tienden sneller. Beiden rijden een PR. Voor Rafael is het toch een goede dag want ook op de 777 en 1000 meter rijdt hij een PR. Het klassement voor Iris wordt vergooid door een ongelukkige val op de 777 meter. Teleurstelling maar ze rijdt deze teleurstelling weg in de C-finale over 1000 meter. Hoogtepunt voor haar is bij het ingaan van de bocht op de de vierde plek liggen en bij het uitkomen van de bocht de eerste plek in handen pakken. Helaas voor haar weet de eerste plek niet vast te houden. Rafael duwt in deze finale zijn schaats net iets eerder over de finishlijn. Er zit 7-honderdsten tussen.

Birgit en Max rijden 2x een 500 meter en 1x een 1000 meter. In de heat worden ze beiden 3e. Birgit verpulvert haar PR met 5 seconden!. Beiden winnen ze de halve finale. In de B-finale komen ze elkaar tegen. Het wordt een spannende strijd. Helaas valt Max al snel en zijn zijn kansen verkeken op een goede klassering. Birgit strijdt lang mee en wordt uiteindelijk 3e in deze B-finale. Max kan terugkijken op een prima debuut en hij vond het leuk dus we gaan hem vaker zien op het shorttrack strijdperk.

Dan de relay, altijd spektakel. Er worden teams samengesteld door de jury. Iedere rijder gaat dus op zoek naar zijn team, gesteund door de coaches.  De race gaat over 18 ronden waarbij alle 4 rijders minimaal 1x moet rijden. Daarna elkaar verder duwen. Iedereen moet dus goed opletten waar je de baan in moet komen om te wisselen. Dan moet je ondertussen opletten of je niemand hindert, niet te laat wisselt en vooral opletten of je al aan de beurt bent en of je op tijd “in” komt. Fabian wordt met zijn team 4e, Rafael 2e, Iris wint met haar team maar deze heat krijgt een bizarre wending. 3 van de 4 teams krijgen een penalty. Het team dat als laatste eindigde, wint. Max en Birgit zitten in één team en worden tweede.

Een geslaagde en sportieve 3e regiowedstrijd. 19 februari is de volgende wedstrijd op De Uithof en de 25ste februari in Dordrecht Er gaan geruchten dat er dan nog meer DKIJV-ers gaan meedoen!

Alle uitslagen, dus ook de resultaten van Anne kan je vinden op http://www.shorttrackonline.info/live.php?comp=1991 Van de redactie: Anne Tom – 7de op de 777 meter (19 deelnemers), 7 de op de 500 (17) en 3de op de 1000 (12)
eindklassement: een hele nette 6de plaats! 

De resultaten van de pupillen: http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?name=Results&comp=2075&cat=99&template=summary

Rob Kleiweg


Laat een reactie achter