Jeugdkamp DKIJV/DVIJC/IJVP weer geslaagd! (incl foto’s)

Laat onderaan je reactie achter!

Iedereen is inmiddels weer moe maar voldaan teruggekeerd vanuit Eersel. Eigenlijk wilde we wel langer blijven, maar aan de andere kant is het ook wel fijn om papa en mama weer te zien. Ook zijn we erg moe, want we zijn de hele dag bezig geweest en stiekem zijn we ook wel een beetje laat nar bed gegaan.

Maar wat hebben we dan allemaal gedaan, dat we zo moe zijn? Nouhou… het begon allemaal bij het Clubhuis van DKIJV. Toen we aankwamen stond de bus al klaar! Snel inladen en naar Eersel dus 🙂 In de bus hebben we het kamplied al een keer geoefend en eigenlijk was toen het thema al duidelijk: Pokemon!

Eenmaal aangekomen op kamphuis W’tjewel hebben we de tassen uitgeladen, de slaapzalen uitgezocht, de bedden opgemaakt en zijn we ingedeeld in groepjes:)

Daarna hebben we de reflectoren-tocht gedaan; lekker met onze zaklampen schijnen! Het was soms wel een beetje lastig, maar iedereen heeft het kunnen vinden. Onderweg lagen er vragen verstopt over de drie verenigingen (DKIJV, DVIJC en IJVP). Na het kampvuur gingen we naar bed…

…slapen deden we pas veeeeeeel later.

De volgende ochtend is de paashaas langs geweest (niet echt natuurlijk). Er lagen in het bos meer dan 500 eieren en 4 paashazen verstopt. We hebben er heel veel gevonden, maar er liggen er ook nog wel wat voor volgende jaar… Het regende een beetje, maar onder de bomen heb je daar niet veel last van. Verder hebben we in de ochtend een nieuwe Pokemon ontworpen en daar een schilderij van gemaakt. In de middag hebben we 6 kleine spelletjes gedaan. We mochten met een kanon flessen afschieten; stokken vangen en met elastieken schieten. Ook hebben we een Pokemonquiz, een muziekquiz gedaan en blindengeleider gedaan.

In de avond zag iedereen er heel netjes uit! Dat moet ook wel, want bij een casino hoor je er toch wel een beetje goed gekleed bij te lopen. Je kon onder andere roulette, hoger-lager, pokemonrace en Black Jack spelen. Het was soms wel lastig om de inzet niet op te eten, want dat waren namelijk dropjes! Voor de liefhebber was het ook mogelijk om karaoke te zingen. Na een massale onder-het-touw-door-limbo-sessie moesten we ons omkleden voor het smokkelspel. Dat was wel een beetje spannend, maar gelukkig was het ook mogelijk om met een leiding het bos in te gaan. We moesten CD’s (weten we nog wat dat zijn?) van de ene kant van het bos naar de andere kant brengen. In het bos stond douane waar we langs moesten sluipen zonder dat ze het merkten. Gelukkig riepen ze heel hard: “HALT, DOUANE”, dan wist je tenminste waar ze waren.

Voor de oudere kinderen was er nog een spooktocht, maar die was eigenlijk helemaal niet zo eng! Toch gek dat we allemaal niet voorop wilden… De Heks was eigenlijk het engste. Jammer genoeg hebben we Jack, het maatje van de houthakker, niet gevonden. Die is waarschijnlijk opgepeuzeld door de heks in het magische bos…

Zondag was het lekker weer. Het was dan ook geen straf om in het zonnetje heerlijk de grote speurtocht te lopen. We volgden de lintjes en onderweg kwamen we allemaal vragen tegen. Ook moesten we foto’s maken. Bijvoorbeeld een foto met alle kleuren van de Pokemons, een foto waarin een klein stokje net zo groot was als een grote boom en een pokemon-actiefoto. Ook hebben we leven stratego gespeeld. De uitslag lag superdicht bij elkaar!

We hebben heel veel gedaan, we zijn moe, we zijn voldaan, we hebben gelachen,  we hebben vriendjes gemaakt en gezongen. Het was een top weekend! Volgende gaan we zeker weer, maar tot die tijd… moeten we het doen met de foto’s 🙂

Klik hier voor de foto’s!!

 

 

 

 

 


Laat een reactie achter