De langebaanwedstrijd jury

Laat onderaan je reactie achter!

Wat doet die man daar in de hoek?

Afgelopen weekend was het de beurt aan DKIJV om het juryteam te leveren voor de langebaanwedstrijden. Onder leiding van jurycoördinator Anne Schouten werkte een team van 20 DKIJV-ers 2 wedstrijdavonden af.

Vooraf aan het schaatsseizoen is druk gewerkt om de tijdwaarneming betrouwbaar te maken. Niet altijd kwamen de pulsen van de doorkomst ongestoord over. Met de vervanging van verschillende kabels en stekkers door Anne zijn de natte pulsen verleden tijd. Maar niet alleen de techniek is van belang voor een goede wedstrijd, ook de bediening van het computersysteem. En dat is soms een hele toer. Er wordt per kwartet gereden. Vooral Bij de lange afstanden kan het voorkomen dat gedubbeld (ingehaald) wordt. De tijdwaarneming moet hiervoor worden gecorrigeerd.

“Moet je nu F12-en of was het F11-en om de balletjes om te wisselen?” zijn dan vragen die door het juryhok schallen.

Wil je ook weten wat de commissaris van aankomst doet of commissaris kruising of de ET-schrijver? Help dan een keer mee en meld je aan bij Anne! Heb je ambitie voor wedstrijdleider, scheidsrechter of starter dan is een opleiding nodig bij de KNSB.

Maar wat doet nu toch die man in de hoek (zie foto)? Antwoorden in de comments.


Eén reactie op “De langebaanwedstrijd jury”

  1. Antwan schreef:

    De man in de hoek verveelt zich tijdens een dweilpauze en speelt een spelletje ping-pong op een allereerste versie van een Nintendo spelcomputer.

    Dank natuurlijk aan het juryteam, ook een onmisbare schakel in het mede mogelijk maken dat mijn kids kunnen (wedstrijd)schaatsen.

    Antwan

Laat een reactie achter