Een clubrecord aan shorttrackers in Dordrecht

Laat onderaan je reactie achter!

Nog nooit eerder stonden er zoveel DKIJV’ers aan de start bij de regiowedstrijd shorttrack. Maar liefst 11 Delfts blauwe reden hun rondjes van 111 meter. Het was de derde regiowedstrijd van het seizoen. Joppe heeft helaas af moeten zeggen, anders waren we zelfs met 12 geweest.

Als supporter was er geen tijd voor pauze. Iedere keer stond er wel weer een DKIJV-er op de baan. En met goede resultaten ook. Vijf toppers kwamen in de A-finale van hun divisie en er waren een boel persoonlijke records en flitsende starts. DKIJV liet zich gelden!

 

Pupillen 3

Oskar reed op zijn verjaardag mee met de pupillen 3. Hij reed drie verschillende afstanden: 222 m, 333 m en 500 m. Vooral de laatste afstand was een heel eind. Met een hand op zijn rug reed Oskar door de bochten. Een prachtig gezicht en steeds volgehouden!

Stian streed bij de pupillen 3 om de finale plaats. Hij won de eerste heat overtuigend; in de halve finale bleef hij zijn concurrent en schaatspunt voor en won weer. In de finale vocht Stian lang voor de derde plek maar kon die net niet binnenslepen.

 

D divisie

In de D divisie liet Ezra van zich spreken. Hij won de eerste heat, werd tweede in de halve finale en scherpte daarbij zijn PR op de 500 meter aan. In de finale over 777 meter werd hij -net als alle andere finalisten van de A finale- voorgesteld aan het publiek. Het werd een spannende strijd om de tweede plaats die Ezra in zijn voordeel besliste.

 

C divisie

In de C divisie waren 4 DKIJV’ers vertegenwoordigd. Nina, Matthijs, Louisa en Max. Zowel Nina als Louisa vielen op door steeds flitsend te starten.

Door een val in de halve finale waren de kansen voor Louisa verkeken op de A-finale. In de B-finale voerde zij een felle strijd met een concurrente en werd net tweede.

Nina ging als tijd snelste door naar de A-finale. Na een flitsende start bleek 777 meter toch wel een heel eind. Zij werd keurig 5e in de C-divisie.

Max reed zijn derde regiowedstrijd dit seizoen. 2x een 500 meter en tot slot een 777 meter. Het was allemaal best ver om de snelheid vast te houden. In de D-finale werd Max vierde.

Matthijs schaatste een dik PR op de 500 meter en won de D-finale over de 777 meter. Hij kon terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

 

B-divisie

In de B-divisie stonden Birgit en Iris op de startlijst. In de series worden beide dames tweede. Dat biedt perspectief. In de halve finale moeten de meiden tegen elkaar. Extra spannend.

Iris bindt de strijd aan om de eerste plaatsen die recht geven op de A-finale. Helaas wordt ze derde. De kansen lijken verkeken. Iris rijdt echter een PR; voor het eerst onder de minuut. Ze kan dus toch starten in de A-finale waar ze na een bliksemstart uiteindelijk 3e wordt.

Birgit heeft in de heat haar PR aangescherpt en lijkt in de halve finale haar kruit verschoten te hebben. In de B-finale rijdt ze met mooie slagen, waardoor ze niet te passeren is, naar de tweede plaats.

 

A-divisie

Rafael mag meedoen in de A-divisie. Zware concurrentie dus. In de eerste heat rijdt hij een prachtig PR. In de halve finale gaat hij nog net iets sneller en weer een mooi PR. In de finale over 777 meter een valpartij. Dat werpt hem terug naar de 14e plaats in de eindklassering.

Anne is zeg maar de veteraan van het stel. Als junior B schaatst ze in zowel de heat als de halve finale geroutineerd naar de eerste plek. In de heat zijn daar gedurfde inhaalacties voor nodig tot vlak voor de streep. In de halve finale leidt ze van kop af aan. Dat biedt perspectief voor de finale. Doordat de Zamboni een mankement heeft, wordt het ijs niet gedweild. Dat breekt Anne op. In de finale neemt ze meteen de leiding. Kat in het bakkie tot die ene scheur in het ijs. Een valpartij. Weg kansen op een overwinning. Uiteindelijk wordt ze 4e in de eindklassering.

Zondag 28 januari zal een trotse coach Antwan Radt weer een DKIJV team leiden in de laatste regiowedstrijd van het seizoen in Hoorn.

Uw kou kleumende verslaggever,
Rob Kleiweg


Laat een reactie achter